Τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του Τερίμ

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του Τερίμ

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:08 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 20.04.2024

Οι επικείμενες αναβολές και μεταθέσεις στο καλεντάρι των Play Offs και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αναγκάζουν τον Φατίχ Τερίμ να δουλέψει διαφορετικά για το φορμάρισμα και τη συντήρηση των ποδοσφαιριστών, εν όψει των μαχών για τους δύο τίτλους.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, δημιουργεί νέα δεδομένα στο καλεντάρι των Play Offs της Stoiximan Super League. Διότι πλέον δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το εξ΄αναβολής παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον ΠΑΟΚ τη Μεγάλη Τετάρτη (Πρωτομαγιά), ούτε και η 9η αγωνιστική που είχε οριστεί για την Τετάρτη του Πάσχα, 8 Μαΐου.

Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα θα υποστεί σημαντικές μεταβολές. Με βάση τη λογική και τις ελάχιστες διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι τη λήξη της σεζόν, ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός θα μετατεθεί για την Κυριακή του Θώμα, στις 12 Μαΐου. Με την 9η και τη 10η αγωνιστική των Play Offs να μεταφέρονται για την Τετάρτη 15/5 και την Κυριακή 19/5.

Αυτόματα, αυτό θα σημάνει και τη μετάθεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου. Πλέον, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ο νέος ορισμός του ματς μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 25 Μαΐου.

Φαινομενικά, οι εξελίξεις δεν προκαλούν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, η ζημιά αφορά πρωτίστως τους προπονητές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναπροσαρμόσουν πλήρως τον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό τους και να υπολογίσουν τις επιπτώσεις στο φορμάρισμα των παικτών τους.

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη
CONFERENCE LEAGUE

12:31 - 19.04.2024

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τεράστια πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη κι ήδη ονειρεύεται τελικό και κατάκτηση του Conference. Αν το πετύχει αυτό, τότε η Ελλάδα την επόμενη σεζόν μπαίνει με πέντε εκπροσώπους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Για παράδειγμα, ο Φατίχ Τερίμ καλείται να διαχειριστεί ένα κενό διάστημα περίπου 20 ημερών, ανάμεσα στην 8η και στην 9η των Play Offs. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή 28 Απριλίου και αναμένεται να παίξει ξανά στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ την Τετάρτη 15 Μαΐου. Καθώς επίσης και να συντηρήσει σε καλή κατάσταση τους παίκτες του για άλλη μία εβδομάδα, μετά από τον αρχικό υπολογισμό, λόγω της επικείμενης μετάθεσης του τελικού του Κυπέλλου.

Είναι το δεύτερο μεγάλο break μετά τις τρεις εβδομάδες του Μαρτίου, όταν η 2η αγωνιστική είχε αναβληθεί για να εξυπηρετηθεί η Εθνική Ελλάδας, εν όψει των υποχρεώσεων της στο Nations League. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, όμως ο Τερίμ, όπως και οι συνάδερφοι του, είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν με αυτές τις συνθήκες.