Το ποσό που έβαλε στα ταμεία του ο Παναθηναϊκός από την Ευρώπη
i

©intime

Το ποσό που έβαλε στα ταμεία του ο Παναθηναϊκός από την Ευρώπη

Γιώργος Σακελλαρίου 18:15 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 15.12.2023

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο έχει βάλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στα ταμεία του από τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League και τους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα με 1-2, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» με τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League και στους ομίλους του Europa League έβαλαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό στα ταμεία τους. 

Συγκεκριμένα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εισέπραξε 10.172.000 ευρώ. Ενώ περίπου 2.000.000 θα είναι τα χρήματα από το market pool, το οποίο θα ανακοινωθεί τη νέα σεζόν. 

Συγκεκριμένα από τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πήρε 5.000.000 ευρώ, με τις προκρίσεις του, ενώ την ίδια ώρα με την παρουσία του στους ομίλους πήρε ένα πριμ του ύψους των 3.630.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα είναι από τις νίκες και τις ισοπαλίες που έκανε στο Europa League

Αυτοκτονίες...καρμπόν που έφεραν την αποτυχία

Αυτοκτονίες...καρμπόν που έφεραν την αποτυχία

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο και να αποκλειστεί από το Conference League. Ένα επώδυνο μάθημα, που οι παίκτες και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβάλλεται να το πάρουν για το μέλλον.

Ενώ χρήματα εξασφάλισε από τη 10ετή παρουσία του στην Ευρώπη, ένα ποσό το οποίο μαθεύτηκε από τους πόντους που μάζεψε αυτά τα δέκα χρόνια.