Οι μεταγραφές έσωσαν τον Πανσερραϊκό και τη... χάλασαν στην Κηφισιά!

Οι μεταγραφές έσωσαν τον Πανσερραϊκό και τη... χάλασαν στην Κηφισιά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:57 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 07.01.2024

Η Κηφισιά ήταν ανώτερη από τον Πανσερραϊκό, προηγήθηκε, όμως δεν τελείωσε το ματς όταν μπορούσε και το πλήρωσε, με το γκολ του νεαποκτηθέντα Μπετανκόρ μετά από ασίστ του επίσης νεαποκτηθέντα Ουάρντα να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στους Σερραίους.

Έσωσαν τον Πανσερραϊκό οι μεταγραφές και... ξενέρωσαν την Κηφισιά! Η ομάδα του Νίλσεν ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε πολλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς μετά το προβάδισμα που είχε πάρει ήδη με τον Μπιφουμά από το 43ο λεπτό, αλλά δεν τις αξιοποιήσε και τιμωρήθηκε. Οι νεαποκτηθέντες Ουάρντα και Μπετανκόρ έφτιαξαν το γκολ της ισοφάρισης (1-1) και αμφότερες οι ομάδες πήραν από έναν βαθμό σε αυτόν τον «τελικό» για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία με το... καλημέρα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Κλωναρίδης εξαπέλυσε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες στάθηκαν άτυχες, καθώς προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές, με τους Χατζηστραβό και Λαντρ να περνούν εκτός και τις θέσεις τους να παίρνουν οι Τόμας και Μποτία αντίστοιχα.

Η ομάδα του Νίλσεν εξακολουθούσε να είναι ανώτερη στην αναμέτρηση και κυρίως πιο απειλητική. Στο 21' είχε μία δεύτερη καλή στιγμή, όταν ο Τετέι πέρασε κάθετα στον Κλωναρίδη, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε να σουτάρει, με τον Χοβάν να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ ύστερα από επτά λεπτά έγινε ξανά επικίνδυνη με πρωταγωνιστή τον Κλωναρίδη, το σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Χοβάν.

Εκεί που είχε πέσει ο ρυθμός και όλα έδειχαν ότι η ανάπαυλα θα βρει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, η Κηφισιά βρήκε το γκολ που δικαιούταν βάσει της εικόνας του ματς. Στο 43' ο Κρίστινσον βρήκε με ένα βολέ τον Μπιφουμά και ο Ιβοριανός εξτρέμ μετά από δύο φοβερές ντρίμπλες «έσκαψε» πάνω από τον Χοβάν για το 0-1 του πρώτου μέρους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν ανώτεροι και πιο επικίνδυνοι. Στο 55' είχε ακόμα μία ευκαιρία με το σουτ του Πέιου, που ήταν πιο δυνατό απ' όσο θα ήθελε, ενώ μετά από τρία λεπτά «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν ο Κρισιούμα πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μασούρα και έστειλε την μπάλα λίγο πιο πάνω από τη συμβολή των δοκών.

Οι ευκαιρίες για την Κηφισιά συνεχίστηκαν. Στο 64' ο Χοβάν μπλόκαρε το σουτ του Μπιφουμά, ενώ ύστερα από δύο λεπτά απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια το σουτ του Κρισιούμα. Ο Μπιφουμά έγινε απειλητικός ξανά στο 73ο λεπτό, όταν μετά από μία ατομική προσπάθεια επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Και αφού δεν κλείδωσε το ματς η ομάδα του Νίλσεν όταν μπορούσε, τιμωρήθηκε...

Ο Πανσερραϊκός που δεν είχε ούτε μία αξιοσημείωτη ευκαιρία στο παιχνίδι βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85ο λεπτό. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Σερραίων, ο Μπετανκόρ, βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ουάρντα και έγραψε το τελικό 1-1. Μάλιστα, στο 90+4' η Κηφισιά έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Χοβάν να λέει όχι σε τετ α τετ του Κρισιούμα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Στάικος (Οικονόμου 61'), Μορέιρα, Χατζηστραβός (Τομάς 8', Σοφιανός 75'), Ουάρντα, Μούργος (Μπετανκόρ 61'), Άλεξιτς (Γούλερι 75').

Κηφισιά (Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Τσάπαν, Λαντρ (Μποτία 9', Βαφέας 47'), Γκόμπελιτς, Παπασάββας, Πέιος, Κλωναρίδης (Ματέους Σάντος 46'), Ίλιεφ (Κωνσταντακόπουλος 78'), Μπιφουμά (Αντερέγκεν 78'), Τετέι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Κηφισιά πλήρωσε το γεγονός πως δεν κλείδωσε το ματς όταν μπορούσε, με τον Πανσερραϊκό να βρίσκει γκολ στη μοανδική πραγματικά καλή στιγμή του στο παιχνίδι και να «κλέβει» τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Χοβάν, που με αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε τον Πανσερραϊκό μέσα στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δύο ματς έχουν παίξει όλα κι όλα οι δύο ομάδες στην ιστορία τους και αμφότερα έχουν λήξει ισόπαλα.

🔴Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Άρης - ΠΑΟΚ