Τρομερό: Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια νίκησαν όλοι οι γηπεδούχοι σε αγωνιστική της Super League

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

i

© Intime

Τρομερό: Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια νίκησαν όλοι οι γηπεδούχοι σε αγωνιστική της Super League

Οι επτά γηπεδούχοι της 16ης αγωνιστικής της Super League πανηγύρισαν τη νίκη κόντρα στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να γραφτεί ιστορία.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Stoiximan Super League για το 2024 ξεκίνησαν και με το... καλημέρα γράφτηκε ιστορία. Όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μίλησε ο νόμος της έδρας, παρότι τα γήπεδα ήταν κλειστά. Συγκεκριμένα, το κοντέρ έγραψε επτά νίκες γηπεδούχων σε ισάριθμα ματς, κάτι που είχε να συμβεί περισσότερο από 22 χρόνια.

«Επτά νίκες των γηπεδούχων σε ισάριθμα παιχνίδια σημειώθηκαν στην 16η αγωνιστική της Super League. Η προηγούμενη φορά που επιβεβαιώθηκε η έδρα σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2001 για τη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος και ουσιαστικά στην πρώτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Super League.

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον ΟΦΗ στην Τούμπα και πανηγύρισε ένα εύκολο τρίποντο. Με σκόρερ τους Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έστησε «πάρτι» κόντρα στους Κρητικούς (4-0) και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έκαναν το καθήκον τους και μπήκαν με το... δεξί στη νέα χρονιά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε του Βόλου με 3-0 στην Opap Arena χάρη στα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία κι ένα του Άμραμπατ, ενώ το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο.

Την έκπληξη της αγωνιστικής αποτέλεσε η ήττα του Ολυμπιακού στο «Αθανάσιος Διάκος». Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ παρουσίασε κάκιστη εικόνα κι έτσι η Λαμία έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, με τον Σλίβκα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του ματς (1-0).

Από τη μοναξιά της κορυφής στην απομόνωση της τέταρτης θέσης: Έτσι έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:00 - 05.01.2024

Από τη μοναξιά της κορυφής στην απομόνωση της τέταρτης θέσης: Έτσι έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός

Λίγους μήνες πριν ο Ολυμπιακός απολάμβανε την μοναξιά της κορυφής, με τις νίκες να διαδέχονται η μία την άλλη. Εντούτοις, ο Γενάρης του 2024 βρήκε την ομάδα του Πειραιά στην τέταρτη θέση και μάλιστα πολύ πίσω στη μάχη της πρωτιάς.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη έφερε... τούμπα το ματς κόντρα στον Άρη και με μία μεγάλη ανατροπή (3-2) πήρε τη νίκη. Τέλος, Παναιτωλικός και Ατρόμητος επικράτησαν εντός έδρας του Πανσερραϊκού και της Κηφισιάς, στις δύο αναμετρήσεις που έριξαν την αυλαία.