Νέο έτος, ίδια όργια Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Νέο έτος, ίδια όργια Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:53 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 03.01.2024

Στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών του και νίκησε 2-0 τον αδύναμο ΠΑΣ Γιάννινα. Γκολ και όργια Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο, πρώτο γκολ για Βιλένα και εξαιρετικός ο Μπερνάρ.

Το έτος άλλαξε, ο Φώτης Ιωαννίδης όχι… Ο διεθνής επιθετικός ήταν ασταμάτητος για ένα ημίχρονο, σκόραρε ένα ωραίο γκολ και με κορυφαίο και δημιουργό τον Μπερνάρ, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο φιλοξενούμενος έδειξε ανίσχυρος να προβάλλει σοβαρή αντίσταση και το νικηφόρο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ δεν αμφισβητήθηκε. 

Ο Τούρκος προπονητής ήθελε τρεις ξεκούραστους βαθμούς, να προφυλάξει τους παίκτες και να αποφύγει τις κακοτοπιές. Προφανώς, ο Τούρκος δεν άλλαξε κάτι στην τακτική και ούτε θα μπορούσε. Ωστόσο, τόνωσε την ψυχολογία των παικτών και συμπεριφέρθηκαν πιο απελευθερωμένα. Εξυπακούεται ότι ο Τούρκος θα κριθεί στα δύσκολα. 

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, σκοπεύει να διπλασιάσει τις νίκες του την Κυριακή απέναντι στον Παναιτωλικό και θα περιμένει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, για να προσπεράσει. Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν δεν βρει τρόπο να ενισχυθεί σοβαρά, ο υποβιβασμός μοιάζει αναπόφευκτος.

Το παιχνίδι

Ο Κλέιμαν άντεξε στα σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι, όμως δεν κατάφερε να αντιδράσει στη «βολίδα» του Φώτη Ιωαννίδη. Στο 25’ ο Μπερνάρ πέρασε τη μπάλα κάθετα και ο διεθνής επιθετικός σούταρε με δύναμη και σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με γκολ. Στο 48’ από «πολιορκία» στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Μλαντένοβιτς έστρωσε με το κεφάλι στον Βιλένα και αυτός με σουτ στην κίνηση, σκόραρε. Έψαχνε πολύ ένα εύστοχο τελείωμα ο Ολλανδός και το βρήκε με ωραίο τελείωμα.

Ο MVP: Ο Ιωαννίδης και ο Βιλένα σκόραραν, όμως ο Μπερνάρ ήταν ο ιθύνων νους. Χωρίς εξεζητημένες ενέργειες, με απλές αποφάσεις και με δημιουργία, ο Βραζιλιάνος βοήθησε τον Παναθηναϊκό να νικήσει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην πλήρη αδυναμία του ΠΑΣ Γιάννινα να αντιδράσει. Οι φιλοξενούμενοι παραδόθηκαν μετά το 1-0 και δεν είναι τυχαίο πως ουσιαστικά, απείλησαν μόνο στις καθυστερήσεις, όταν οι «πράσινοι» περίμεναν τη λήξη.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φατίχ Τερίμ ακολούθησε την πεπατημένη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποφεύγοντας τα πειράματα. Η πιο αξιοσημείωτη επιλογή αφορούσε την εστία με τον Μπρινιόλι και όχι τον Λοντίγκιν. Ο Τούρκος είδε όσα ήθελε, έκανε και συντήρηση και συνεχίζει την αξιολόγηση. Ο Μιχάλης Γρηγορίου διαχειρίζεται το πιο αδύναμο σύνολο του πρωταθλήματος και δεν είχε τρόπο να καλύψει τη διαφορά ποιότητας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας από την Καβάλα δεν είχε καμία δυσκολία, ούτε του έτυχαν δύσκολες φάσεις. Βοήθησε τον εαυτό του, αφήνοντας τον ρυθμό και αποφεύγοντας τα περιττά σφυρίγματα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Ιωαννίδης (86’ Γερεμέγεφ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Καραχάλιος, Ριέντρα (70’ Μπατίστ), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης (79’ Παμλίδης), Μπάλαν (69’ Κόντε)