O Τερίμ ψάχνει το «μπαμ» με τον Τσαγκλάρ Σογιουντσού

Τσαγκλάρ Σουγιουντσού

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

O Τερίμ ψάχνει το «μπαμ» με τον Τσαγκλάρ Σογιουντσού

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:51 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 03.01.2024

Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ο Φατίχ Τερίμ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσαγκλάρ Σουγιουντσού και προσπαθεί να τον πείσει να έρθει στον Παναθηναϊκό. Τι ισχύει με τους Μαρκάο και Ζουλιάν και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Ο Φατίχ Τερίμ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, στην αποψινή (3/1, 21:00) αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ταυτόχρονα, ο Τούρκος έχει συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδημητρίου για την ενίσχυση του ρόστερ, με απόλυτη προτεραιότητα στο κέντρο της άμυνας.

Ο Τερίμ εξετάζει ονόματα που πρότεινε ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού για τα μετόπισθεν. Ο Κρίστοφερ Ζουλιάν συνιστά μία από τις προτάσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου. Άλλωστε, ο Γάλλος στόπερ είχε απασχολήσει και το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά τότε δεν ευοδώθηκε το ενδιαφέρον.

Ο Ζουλιάν ανήκει στη Μονπελιέ και φέτος έχει μόλις 9 συμμετοχές. Ένας αριθμός μικρός, που δεν τον ικανοποιεί και θα ήθελε να μετακομίσει σε ένα περιβάλλον που θα είχε πιο ενεργό ρόλο. Επίσης, το βιογραφικό του Γάλλου στόπερ επιβεβαιώνει πως πρόκειται για αξιόλογο ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη, ο Τερίμ επειδή αντιλαμβάνεται ότι ένας πρωτοκλασάτος στόπερ, θα αναβαθμίσει την άμυνα και θα διευκολύνει το έργο του, έχει ενεργοποιήσει και τις δικές του διασυνδέσεις. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης, Μαρκάο.

Ο Μαρκάο έχει αδιαμφισβήτητες ικανότητες, αλλά και βεβαρυμένο ιστορικό τραυματισμών τους προηγούμενους μήνες. Πρόκειται για μία παράμετρο που προκαλεί επιφυλάξεις στον Τερίμ και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά η περίπτωση του εξακολουθεί να εξετάζεται 

Πάντως, το πραγματικό «κόλπο-γκρόσο» για τον Τερίμ θα ήταν η απόκτηση του Τσαγκλάρ Σογιουντσού. Ο 27χρονος Τούρκος ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι διεθνής με την Τουρκία. Όμως, δεν αγωνίζεται φέτος βασικός στο «Μετροπολιτάνο» και έχει μόλις 8 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 167 λεπτά.

Για έναν παίκτη με χρηματιστηριακή αξία 12 εκατομμυρίων ευρώ στο Transfermarkt, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ρεαλιστική τύχη να τον αγοράσει. Ωστόσο, ο Σογιουντσού θέλει σαν τρελός να παίξει στο Euro 2024 με την Τουρκία, ψάχνει μία βραχυπρόθεση λύση που θα τον βοηθήσει να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Αυτό είναι το μεγάλο αβαντάζ του Τερίμ. Πως μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο (στην Τουρκία λένε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Yeni Safak...) και να μιλήσει απ' ευθείας με τον Σογιουντσού. Ο 70χρονος προπονητής έχει την ευχέρεια να εγγυηθεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον Σογιουντσού και να τον φέρει στην Αθήνα με τη μορφή δανεισμού.

Αντικειμενικά, πρόκειται για μία υπόθεση που μοιάζει με «mission impossible». Όχι για τον Τερίμ, ο οποίος έχει την εμβέλεια να πείσει έναν φημισμένο Τούρκο ποδοσφαιριστή να φορέσει τα πράσινα για λίγους μήνες. Το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού η Ατλέτικο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του.

Ο Τερίμ θα εξαντλήσει τα περιθώρια για το «ναι» του συμπατριώτη του, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να ασχολούνται παράλληλα και με άλλους στόπερ, για να μην χαθεί πολύτιμος τρόπος. Το βέβαιο είναι πως η φήμη του Τερίμ ανοίγει πόρτες που εκ των πραγμάτων, θα ήταν κλειστές διαφορετικά.