Στη Βασκονία ο Παναθηναϊκός, El Clasico στη Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Στη Βασκονία ο Παναθηναϊκός, El Clasico στη Βαρκελώνη - Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 11:42 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 03.01.2024

Η δεύτερη μέρα της πρώτης από τις δύο αγωνιστικές της εβδομάδας στην EuroLeague συνεχίζεται την Τετάρτη (3/1), με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται στην Χώρα των Βάσκων (21:30), από τους... πρωτευουσιάνους της Μπασκόνια, ενώ στην ίδια χώρα αλλά νοτιότερα, το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης δεσπόζει στο πρόγραμμα της ημέρας.

To 2023 ολοκληρώθηκε υπέροχα για τον Παναθηναϊκό. Πήρε νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του έτους που έφυγε και τώρα, στην... αυγή του 2024 ταξίδεψε στον βορρά της Ισπανίας. Εγκαταστάθηκε στην Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων και εκεί, το βράδυ της Τετάρτης (3/1, 21:30, NovaSports prime) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια

Οι «πράσινοι» έχουν... εισβάλει στην πρώτη τετράδα της EuroLeague και εκεί θέλουν να βάλουν θεμέλια. Η αποστολή όμως, κόντρα στην ταλαντούχα ομάδα του Νίκου Ρογκαβόπουλου δεν είναι εύκολη. 

Ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς με το που επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια έχει αναβαθμίσει τον τρόπο παιχνιδιού της Μπασκόνια, που καθορίζεται από δύο εκκριτικούς γκαρντ, τους Μάρκους Χάουαρντ και Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και επίσης διαθέτει δύο δυναμικούς ψηλούς που κυριαρχούν φέτος, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Τον Λιθουανό, Τάντας Σεντεκέρσκις και τον Νιγηριανό, Τσίμα Μονέκε

Για τον Παναθηναϊκό, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν, έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός του (εδώ και καιρό) τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου. Βέβαια, υπάρχει και μία ακόμα απουσία. Αυτή του Κάιλ Γκάιλ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε, μετακόμισε ήδη στην Τενερίφη, ενώ -σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου κόουτς- δεν θα υπάρξει προσθήκη στη θέση του Αμερικανού σουτέρ. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, κυριαρχεί το El Clasico της Ισπανίας και ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο Palau Blaugrana (3/1, 22:00) την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «Μπλαουγκράνα» αν και ξεκίνησαν δυναμικά στη σεζόν, έχουν προκύψει αρκετοί προβληματισμοί και παίκτες που δεν έχουν ικανοποιήσει με την απόδοση, αλλά και με την εν γένει παρουσία τους. Πρόκειται για ένα οριακό παιχνίδι γι' αυτούς και για κακή τους τύχη απέναντι βρίσκεται η Βασίλισσα που αποτελεί μέχρι στιγμή το ακλόνητο φαβορί για... ό,τι στόχο βάλει. 

Παραμένοντας στην Ισπανία, η πρώτη χρονιά αναμέτρηση της ημέρας, αφορά στην συνάντηση της Βαλένθια με την Αναντολού Εφές εκεί όπου για του γηπεδούχους θα κάνει το ντεμπούτο του ο Κέβιν Πάνγκος. 

Στο μόνο ματς που γίνεται έξω από τα σύνορα της χώρας από την ιβηρική χερσονήσου, η Βίρτους Μπολόνια, υποδέχεται στην Ιταλία την Μπάγερν Μονάχου. Δύο ομάδες με μεγάλη προπονητική επιρροή, οι γηπεδούχοι από την παρουσία του Λούκα Μπάνκι και οι φιλοξενούμενοι από τον Πάμπλο Λάσο, που εκτός από πολύ ταλέντο διαθέτουν και μεγάλη προοπτική. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (3/1)

20:30 / Βαλένθια - Αναντολού Εφές (NovaSports start)
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 6)
21:30 / Μπασκόνια - Παναθηναϊκός (NovaSports prime)
22:00 / Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 5)

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (1/2)

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας: 76-85
Ζαλγκίρις - Άλμπα Βερολίνου: 77-71
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μονακό: 93-83
Ολυμπιακός - Μιλάνο: 79-74
Παρτίζαν - Βιλερμπάν: 90-77

Η 19η αγωνιστική (4-5/1)

4 Ιανουαρίου 2023
19:45 / Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 6)
21:00 / Βιλερμπάν - Ζαλγκίρις (NovaSports start)
21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν (NovaSports 5)
21:15 / Ολυμπιακός - Μονακό (NovaSports 4)

5 Ιανουαρίου 2023
20:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports start)
21:30 / Βαλένθια - Παναθηναϊκός (NovaSports prime)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια (NovaSports 5)
21:30 / Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 6)
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές (NovaSports 4)

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!