Νέο πάρτι, νέα τεσσάρα και ο ίδιος απολαυστικός ΠΑΟΚ πάτησε τον ΟΦΗ

Νέο πάρτι, νέα τεσσάρα και ο ίδιος απολαυστικός ΠΑΟΚ πάτησε τον ΟΦΗ

Μάνος Τσαλγατίδης 21:56 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 03.01.2024

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε δύο λεπτά έκανε την δουλειά του κόντρα στον ΟΦΗ και επικράτησε με 4-0 κόντρα στους Κρητικούς (Ντεσπόντοφ-Μπάμπα-Αντόνιο, Μπράντον), σε ένα ματς που έχασε δύο πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό με νίκη στο 2024, αφού επικράτησε επί του ΟΦΗ με 4-0 στο γήπεδο της Τούμπας χάρη στα γκολ των Ντεσπόντοφ (39΄), Μπάμπα (41΄) Αντόνιο (89΄) Μπράντον (93), ενώ έχασε και δύο πέναλτι με τους Σβαμπ και Σαμάτα. Έτσι, ο Δικέφαλος παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πιστός στις ιδέες του δεν άλλαξε τακτική και σχηματισμό και επέλεξε για ακόμα μια φορά το 4-2-3-1 με την αρχική σύνθεση της ομάδας να αποτελούν οι: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Σαμάτα.

Από πλευράς του ο Πέπε Μελ επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό με τους εξής να απαρτίζουν την ενδεκάδα: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος,Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Νέιρα, Ριέρα, Τοράλ, Λουίζ Φελίπε.

O ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, που ήθελε να σοκάρει τον Δικέφαλο με ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Κρητικοί απείλησαν στο 5ο λεπτό, αλλά το σουτ του Τοράλ δεν προβλημάτισε τον Κοτάρσκι, που μπλόκαρε με ευκολία το σουτ του. Ωστόσο, αυτό του Μπάκιτς 11 λεπτό πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος είχε σαφές πρόβλημα ανάπτυξης και αυτό οφειλόταν στο γεγονός πως το σύνολο του Μελ πίεζε ψηλά τους Έκονγκ και Μιχαηλίδη και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν αρκετά στο να κάνουν παιχνίδι. Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να κάνουν το γνωστό τους builld up. Το σύνολο του Λουτσέσκου απείλησε για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ πέρασε λίγο άουτ.

Στο 21ο λεπτό ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ντεσπόντοφ σούταρε, ο Βούρος απέκρουσε πέφτοντας με το χέρι και ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι. Ο Σβαμπ έκανε πραγματικά κακή εκτέλεση, με τον Μπάουμαν να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Σαμάτα έπιασε τη κεφαλιά, αλλά σημάδεψε τον αντίπαλο κίπερ.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους. Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα ο Βούρος έβαλε λάθος το πόδι του για να τη διώξει με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά με τα φάλτσα να περάσει κόρνερ. Ο Λουτσέσκου στον πάγκο φώναζε και ο Δικέφαλος σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Αυτό ήταν κακό για τον ΟΦΗ, αφού αν οι «ασπρόμαυροι» βρουν ρυθμό δεν τους σταματά τίποτα.

Στο 39΄ ο Μπάμπα σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ με τρομερή κεφαλιά έγραψε το 1-0! Πριν καν καταλάβουν στον ΟΦΗ τι έγινε ήρθε και το 2-0 για τον Δικέφαλο. Στο 41΄ο Βούλγαρος σέντραρε και ο Μπάμπα με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 45ο λεπτό, με τον Λαμπρόπουλο να γκρεμίζει τον Σαμάτα. Ο Τανζανός εκτέλεσε με τον Μπάουμαν να τον νικά και αυτόν. Το πρώτο μέρος έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν μια κόπια του πρώτου. Ο Δικέφαλος να μην έχει ένταση και ο ΟΦΗ να προσπαθεί να τρέξει στο γήπεδο. Ο Αμπάντα στο 47ο λεπτό πλάσαρε, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με την κεφαλιά του Σαμάτα στο 57΄, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Μελ ψάχνοντας μια αλλαγή στο γήπεδο έριξε στο ματς τους Τοράρισον και Μοσκέρα με τον Λουτσέσκου να απαντά με τους Τάισον και Οζντόεφ.

Στο 70ο λεπτό ο Τοράρισον σούταρε από μακριά, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά χωρία να αιφνιδιαστεί. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Μπάμπα σέντραρε, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς το τέρμα και τον αντίπαλο κίπερ να μπλοκάρει. Τα μακρινά σουτ συνεχίστηκαν με τον Μοσκέρα να επιχειρεί να νικήσει τον Κοτάρσκι, αλλά αυτός μπλόκαρε ξανά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνέχισε τις αλλαγές και έριξε στο ματς φρέσκα πρόσωπα, δηλαδή τους Μεϊτέ και Μπράντον αποσύροντας τους Σβαμπ και Σαμάτα. Στο 87΄ Ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Ντεσπόντοφ από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 89ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτη φορά δίχτυα! Ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην κόντρα και αντί να πλασάρει βρήκε τον Αντόνιο που σκόραρε για το 3-0. Ο Δικέφαλος ήταν ασταμάτητος και βρήκε και 4η φορά δίχτυα! Ο Βούλγαρος με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μπράντον που έκανε το 4-0. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει διαλύσει τον ΟΦΗ και να κάνει ακόμα ένα ασπρόμαυρο πάρτι στη σεζόν.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ (76΄ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (66΄ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (66΄ Τάισον), Μουργκ (86΄ Αντόνιο), Ντεσπόντοφ και Σαμάτα (76΄Μπράντον).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ) Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος,Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς (61΄Μοσκέρα), Νέιρα (71΄ Ντικό), Ριέρα (61΄ Τοράρισον), Τοράλ, Λουίζ Φελίπε.

MVP:

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα! Σκόραρε, έδωσε δύο ασίστ, ενώ δεν σταμάτησε να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Μέσα σε δύο λεπτά ο κακός ΠΑΟΚ ως εκείνο το σημείο σμπαράλιασε τον ΟΦΗ και βρήκε δυο γκολ με Ντεσπόντοφ και Μπάμπα.