Καλή χρονιά η ΑΕΚ με Γκαρσία και τώρα... ντέρμπι!
i

© Intime

Καλή χρονιά η ΑΕΚ με Γκαρσία και τώρα... ντέρμπι!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 20:54 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:15 - 03.01.2024

Με το δεξί μπήκε στο νέο έτος η ΑΕΚ, που επικράτησε 3-0 του Βόλου στην «OPAP Arena», έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία και πηγαίνει με φόρα στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν μια εύκολη συνθήκη για την ΑΕΚ αυτή του ματς απέναντι στον Βόλο, έστω και αν ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κουβαλούσαν οι παίκτες του Αλμέιδα τις δυο αναπάντεχες «γκέλες» πριν από τις γιορτές, ενώ ήταν μια εξαιρετικά πρωτόγνωρη κατάσταση γι αυτούς, μια εντελώς άδεια «Opap Arena». Παρόλα αυτά ο Λιβάι Γκαρσία, σκοράροντας δυο φορές, οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ένωση στη νίκη με 3-0.

Είναι αλήθεια πως έστω και αν μοιάζει πως η Ένωση κέρδισε εύκολα, δεν της ήταν καθόλου να βρει τον τρόπο να φτάσει στο πρώτο γκολ. Η ΑΕΚ έδειχνε στο ξεκίνημα του ματς να μην έχει αγωνιστικό ρυθμό και να δυσκολεύεται πολύ να βάλει σωστά την μπάλα στην περιοχή του Βόλου. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως ήταν ίσως το μοναδικό ματς της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δεν έκανε ούτε τελική προσπάθεια, στο πρώτο ημίωρο.

Παρόλα αυτά μια όμορφη κάθετη πάσα του Γκατσίνοβιτς και ο εκτελεστικός ρυθμός που έχει βρει ο Γκαρσία, έφεραν στον Δικέφαλο το πρώτο γκολ. Και από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Ειδικά από την στιγμή που, στις δυο μοναδικές πολύ καλές φάσεις που έκανε ο Βόλος στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Στάνκοβιτς έκανε αντίστοιχες εξαιρετικές αποκρούσεις. Και κράτησε το 1-0.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ βρήκε και το 2-0 με το εύστοχο πέναλτι του Γκαρσία και εκεί επί της ουσίας τελείωσαν όλα. Οι γηπεδούχοι λύθηκαν περισσότερο, έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, ο Αλμέιδα έφερε και φρέσκους παίκτες από τον πάγκο και το σκορ έκλεισε το 3-0. Ενώ θα μπορούσε να είχε πάει και πιο ψηλά.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (74’ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75’ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον (63’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (63’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Πόνσε).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70’ Λούνα), Άλχο (39’ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70’ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70’ Μεταξάς), Μωραΐτης (83’ Καραγιάννης).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα δυο γκολ του Γκαρσία στο χρονικό σημείο του παιχνιδιού που αυτά ήρθαν, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. Ειδικά το πρώτο τέρμα του Λιβάι, ήρθε όταν η Ένωση δεν είχε κάνει ακόμα ούτε τελική προσπάθεια.

MVP

Με δυο γκολ ο Λιβάι Γκαρσία, ήταν αυτός που επί της ουσίας έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΚ. Και παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, παρότι ο Σταύρος Πήλιος έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο ως αριστερό μπακ. Έδειξε αυτοπεποίθηση, πατούσε γερά στο γήπεδο και στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ΑΕΚ.

Κάκιστος ο Ολυμπιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» και ήττα 1-0 από την ψυχωμένη Λαμία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:59 - 03.01.2024

Κάκιστος ο Ολυμπιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» και ήττα 1-0 από την ψυχωμένη Λαμία

Το 2024 δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 1-0 από τη Λαμία, στο ματς της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι Φθιωτοί έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση και χάρη στο μοναδικό γκολ του Σλίβκα, πανηγύρισαν το τρίποντο κόντρα στους άνευρους Πειραιώτες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Το κλασικό πλέον 4-4-2 κράτησε ξανά ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά αυτή την φορά με πολύ πιο γεμάτη την επιθετική και μεσοεπιθετική του φαρέτρα. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Γκαρσία με τον Τσούμπερ, με τον Ελίασον και με τον Γκατσίνοβιτς να βγαίνουν στα δυο άκρα. Και ο Πινέδα ήταν δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ. Από την άλλη μεριά ο Άνχελ Λόπες, επέλεξε και αυτός περίπου ένα 4-4-2. Με τον Μανουέλ Γκαρσία και τον Μωραίτη ως επιθετικό δίδυμο και τον Ντέλετιτς με τον Άλχο στα δυο «φτερά» και τον Τρουϊγέ με τον Κόμπα ως αμυντικά χαφ.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης