Ο Πανσερραϊκός νίκησε τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του

Ο Πανσερραϊκός νίκησε τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:58 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 21.04.2024

Ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε με 2-1 επί του υποβιβασμένου ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε την παρουσία του και στην Super League της νέας σεζόν.

Ο Πανσερραϊκός επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-1 επί του υποβιβασμένου ΠΑΣ Γιάννινα, για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League.

Με αυτό τη νίκη, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην Super League της νέας σεζόν, ενώ οι Ηπειρώτες από τα χθεσινά αποτελέσματα έχουν υποβιβαστεί στη Super League 2.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο ματς. Στο 21ο λεπτό ο Μπεντακόρ πάτησε περιοχή, μετά από μακρινή μπαλιά, έκανε ωραία ενέργεια, όμως το πλασέ του σταμάτησε στην αγκαλιά του Αθανασίου.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία του Πανσερραϊκού. Ο Ροσέρο έκανε το συρτό σουτ, ο Κατσίκας έπεσε στη γωνία, αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του και πέρασε εκτός.

Ωστόσο η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στο 30ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Τομάς. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής σούταρε από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου και κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0 του Πανσερραϊκού.

Στο 45+2' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αφού ο Μπετανκόρ βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου ο οποίος τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουάρντα, όπου και ευστόχησε με άψογο τρόπο, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασίου για το 2-0 του Πανσερραϊκού. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0.

Στο 64ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη πάνω στον Λεό. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ευστόχησε και μείωσε σε 2-1 για τους Ηπειρώτες. Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Εραμούσπε έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώμα και πριν περάσει στη γραμμή ο Γούλερι απέμακρυνε.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην καταγράφουν φάσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι ενδεκάδες

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77' Στάικος), Τομάς (89' Ντανκερλούι), Ουάρντα, Άλεκσιτς (78' Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66' Γούλερι).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49' Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (47' Πανάγου), Τζίνο (59' Μπεγκαλά), Ριένστρα (47' Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72' Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε