Ο ΠΑΟΚ με τρομερή ανατροπή στο φινάλε λύγισε την ΑΕΚ κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ με τρομερή ανατροπή στο φινάλε λύγισε την ΑΕΚ κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Γιώργος Σακελλαρίου 21:42 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 14.05.2024

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Κωνσταντέλια κι ένα του Σάστρε στο 90' νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, η οποία ισοφάρισε με Πινέδα και προηγήθηκε με τον Βίντα και τώρα χαμός για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού για να πάρει μία σπουδαία νίκη και να «κλειδώσει» τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ μετά τη γκέλα στη Λαμία έπαιζε τα ρέστα του. Ήθελε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά και με ματς λιγότερο να μείνει ζωντανός στη μάχη του του τίτλου.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν νωρίς, αλλά η Ένωση απάντησε με γκολάρα του Πινέδα. Ο Κοτάρσκι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από το 1-2 και στη συνέχεια ο Αθανασιάδης την ομάδα του σε τρεις περιπτώσεις από το 2-1. Στο 75' ο Βίντα σκόραρε για το 1-2 της ΑΕΚ, αλλά δεν έμελλε να είναι γκολ τίτλου.

Ο Κωνσταντέλιας με το δεύτερο γκολ ισοφάρισε σε 2-2 και στο 90' ο Σάστρε, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο έγραψε το τελικό 3-2. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία τεράστια νίκη κι έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον Κοτάρσκι στην εστία, τους Ότο, Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκη στην άμυνα, χαφ ήταν οι Σβαμπ, Μεϊτέ και μπροστά τους ο Κωνσταντέλιας, δεξιά έπαιξε Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Τάισον και στην κορυφή ο Μπράντον.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα και στην άμυνα οι Ρότα, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, ο Πινέδα αριστερά, ο Ελίασον ήταν δεξιά και ο Αραούχο κοντά στον Πόνσε που έπαιξε στην κορυφή.

Δυνατό ξεκίνημα κι 1-0

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν εμφανής η διάθεση να πιέσει και στο 3’ άνοιξε το σκορ! Ο Μπράντον έδωσε στον Μπάμπα, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κωνσταντέλιας στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε με δεξί πλασέ το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το γκολ δεν κράτησαν μπάλα, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο και στο 5’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Αραούχο γύρισε εντός περιοχής από δεξιά, ο Ελίασον αιφνιδιάστηκε στη μικρή περιοχή κι έστειλε με άτσαλο πλασέ άουτ τη μπάλα.

Απάντηση με γκολάρα

Στο 9’, όμως, έγινε το 1-1. Από αριστερά ο Πινέδα απέφυγε τον Ότο, στη συνέχεια τον Ζίβκοβιτς, έκανε προσποίηση στον Μεϊτέ και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα!

Τρομερός Κοτάρσκι

Η Ένωση πλέον είχε ψυχολογία και άγγιξε σε δύο περιπτώσεις την ανατροπή, αλλά την σταμάτησε ο Κοτάρσκι. Στο 14’ κάθετη του Αραούχο στον Γιόνσον τον έκοψε εντυπωσιακά ο Κουλιεράκης σε κόρνερ.

Στο 19’ σε σέντρα με το αριστερό από δεξιά του Ελίασον, ο Πινέδα στη μικρή περιοχή έκανε την προβολή κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι!

Στο 25’ σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς ήταν άστοχη η κεφαλιά του Κεντζιόρα και στο 27’ ένα μακρινό πλασέ του Αραούχο έφυγε άουτ.

Στο 32’ η ΑΕΚ έχασε τη δεύτερη μεγάλη της ευκαιρία. Ο Πόνσε από αριστερά πάσαρε στον Αραούχο, αυτός εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι με το δεξί κι απέκρουσε ο Κοτάρσκι σε κόρνερ!

Εκπληκτικός Αθανασιάδης

Σ’ εκείνο το σημείο η κατοχή ήταν 34%-66% για την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, μετά την ευκαιρία ανέβηκε και στο 37’ απείλησε για το 2-1. Κόρνερ Ζίβκοβιτς από δεξιά, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Κουλιεράκης, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε εκ νέου κόρνερ!

Στο 39’ έχασε τεράστια ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε με το αριστερό από δεξιά, ο Σβαμπ στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά κι ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του κι επιχειρούσε ν’ απειλήσει από στατικές φάσεις, αλλά δεν έφτιαξε ευκαιρία, αφού οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν άμυνα. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έψαχνε την φάση από γρήγορες επιθετικές μεταβάσεις, ωστόσο, ο Αραούχο έβγαλε κούραση και τα χαφ των δύο ομάδων αλληλοεξουδετερώθηκαν.

Σοκαριστικές σκηνές στην Τούμπα με τη λήξη: Πανικός με Αλμέιδα και διαπιστευμένους, ο Αργεντινός άρπαξε έναν από τον λαιμό! (vid & gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:53 - 28.04.2024

Σοκαριστικές σκηνές στην Τούμπα με τη λήξη: Πανικός με Αλμέιδα και διαπιστευμένους, ο Αργεντινός άρπαξε έναν από τον λαιμό! (vid & gallery)

Το τέλος του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ήταν άκρως επεισοδιακό. Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν έξαλλος και πιάστηκε στα χέρια με άνθρωπο του «Δικεφάλου», τον οποίο και έπιασε από τον λαιμό

Τεράστια ευκαιρία

Στο 67’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1. Σε εκτέλεση φάουλ, η άμυνα δεν απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Γκολ ο Βίντα!

Σ’ εκείνο το σημείο ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σαμάτα, όμως, στο 75’ στην πρώτη της μεγάλη φάση η ΑΕΚ σκόραρε! Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σβαμπ στην προσπάθεια προσπάθησε να διώξει, αλλά πήγε να σημειώσει αυτογκόλ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Βίντα στο ριμπάουντ σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1.

Ο Λουτσέσκου πέρασε άμεσα Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και ο Αλμέιδα έβαλε δεξί μπακ τον Πινέδα κι έριξε στην επίθεση Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία.

Ισοφάρισε ο Κωνσταντέλιας!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα. Στο 81' σε γύρισμα από δεξιά ο Κάλενς έδιωξε άτσαλα, η μπάλα πήρε ύψος, ο Περουβιανός στόπερ δεν κατάφερε και πάλι ν' απομακρύνει και ο Σαμάτα με το κεφάλι έστρωσε στον Κωνσταντέλια κι αυτός με δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 2-2.

Γκολ ο Σάστρε και 3-2!

Ο ΠΑΟΚ στο 90' βρήκε και την ανατροπή! Σ' εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε στον Σάστρε, ο οποίος λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε με το δεξί, η μπάλα βρήκε και λίγο σε Γιόνσον, Σαμάτα, οι οποίοι ήταν στην πορεία της μπάλας και ξεγέλασε τον Αθανασιάδη για το 3-2!

Στο 96' οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά. Σε κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα ένα μέτρο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Το πανό στην Τούμπα προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕΚ - Με καθυστέρηση έγινε η σέντρα στο ντέρμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:31 - 28.04.2024

Το πανό στην Τούμπα προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕΚ - Με καθυστέρηση έγινε η σέντρα στο ντέρμπι

Ένα πανό που έχουν σηκώσει οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Σρέντερ κι εκείνος περίμενε να κατέβει για να σφυρίξει τη σέντρα.

Ο MVP

Ο Σάστρε παίρνει το βραβείο για το γκολ που έδωσε νίκη, όμως, καθοριστικοί ήταν ο Κωνσταντέλιας με δύο γκολ και οι δύο γκολκίπερ. Εξαιρετικός μέχρι να κουραστεί ο Πινέδα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στο γκολ του Σάστρε στο 90'.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Σάστρε), Μπάμπα, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Σβαμπ (78’ Οζντόεφ), Τάισον (93' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (78’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (70’ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78’ Λιβάι Γκαρσία), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (65’ Άμπραμπατ), Αραούχο (65’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (78’ Τσούμπερ).