Ο μαχητικός Άρης «μπλόκαρε» τον ΠΑΟΚ σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι

ΠΑΟΚ - Άρης

Ο μαχητικός Άρης «μπλόκαρε» τον ΠΑΟΚ σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι

Μάνος Τσαλγατίδης 22:38 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 17.09.2023

ΠΑΟΚ και Άρης «κόλλησαν» στο μηδέν στην Τούμπα (0-0), στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

ΠΑΟΚ και Άρης κοντραρίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας για την 4η αγωνιστικής, με τους δύο αντιπάλους να αναδεικνύονται ισόπαλοι 0-0. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Παπαπέτρου, που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και σε αποβολή του Ντουκουρέ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει τους Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Σαμάτα.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος για τον Άρη ξεκίνησε με τους: Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ, Βερστράτε, Ρουπ, Κάρλσον, Μενέντες, Μορόν.

O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και από νωρίς έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι. Ωστόσο, ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με μακρινό σουτ του Μορόν στο 3ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Κοτάρσκι. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τη παράσταση έκλεβαν τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες. Λόγω αυτών ο Λουτσέσκου αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα από τον Παπαπέτρου, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή, αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών έβρισκαν πάνω στα σώματα της συμπαγούς άμυνας του Άρη.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους «ασπρόμαυρους στο 11ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Αντρίγια, αυτός σέντραρε και ο Κωνσταντέλιας αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Από εκεί και έπειτα ο Δικέφαλος είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε με τα overlap των Βιεϊρίνια και Μπάμπα στις πλευρές να βάλει ένα νέο στοιχείο στο επιθετικό του κομμάτι.

Όλα αυτά μέχρι το 35ο λεπτό, εκεί που ο Έκονγκ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αντρίγια, αναγκάζοντας τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση με τα ακροδάχτυλα. Ωστόσο, η φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 36΄, όταν ο Έκονγκ προσπάθησε να βρει συμπαίκτη του με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε και στα δύο χέρια του Μοντόγια, που έκανε υποδοχή τύπου βόλεϊ, αλλά ο Παπαπέτρου στο χορτάρι και ο Σιδηρόπουός στο VAR δεν θεώρησαν πως έγινε κάτι.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τον Άρη, μια κεφαλιά του Ντουκουρέ στον 43ο λεπτό που πέρασε άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο και τον Άρη να συνεχίζει να αμύνεται μαζικά. Στο 54ο λεπτό υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, καθώς πυκνός καπνός από καπνογόνο σκέπασε το γήπεδο, αναγκάζοντας τον Παπαπέτρου να διακόψει για λίγο το παιχνίδι. Έτσι, μετά από έξι λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι.

Στο 62΄ ο Έλληνας ρέφερι χάρισε δεύτερη κίτρινη στον Ντουκουρέ, ο οποίος πήρε αγκαλιά την μπάλα με τον Παπαπέτρου να μην τον αποβάλλει. Ο Λουτσέσκου βλέποντας πως ο Δικέφαλος δεν μπορεί να δημιουργήσει εύκολα έριξε στο παιχνίδι τον Ντεσπόντοφ.

Ο Άκης Μάντζιος στο 67΄ έκανε τρεις αλλαγές, με τον Λουτσέσκου να τον ακολουθεί στο 72΄. Ο Μπάμπα στο 73΄ παραλίγο να βάλει το γκολ της σεζόν, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε τη σέντρα-σουτ με δυσκολία. Από εκεί και έπειτα ο αγώνας άρχισε να χάνει τον ρυθμό του, με τον ΠΑΟΚ ναι μεν να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να βρει διαδρόμους για να βρεθεί απέναντι από τον Κουέστα. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να βρουν φάση στην κόντρα και στο 81΄το σουτ του Κάρλσον, λίγο ήθελε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ.

Στο 84΄ η Τούμπα πήρε φωτιά! Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με τον Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος έγινε κάτοχος της μπάλα μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. Ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Μπράντον ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Λουτσέσκου έριξε τον Μουργκ στο παιχνίδι για να πάρει από αυτόν περισσότερη δημιουργία.

Η λήξη το αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0 και τον Παπαπέτρου να έχει κάνει μια εξαιρετικά κακή διαιτησία.

MVP:

Ο Φαμπιάνο ήταν αυτός που έκοψε τις περισσότερες επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος στόπερ έδειξε σταθερότητα και «μπλόκαρε» τους επιθετικούς του Δικεφάλου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το ματς κρίθηκε στο επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή ωστόσο τα βρήκε... σκούρα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην βρει το πολυπόθητο γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Η ένταση και η νευρικότητα στο ματς, οδήγησε τις δύο ομάδες σε 91 λάθη συνολικά. Ο ΠΑΟΚ είχε 45 και οι «κιτρινόμαυροι» 46.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (72΄ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72΄ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (64΄Ντεσπόντοφ) Τάισον (90΄ Μουργκ) και Σαμάτα (72΄Μπράντον).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάζιο, Ντουκουρέ (67΄ Βέλεθ), Βερστράτε (91΄ Πάρντο), Ρουπ (67΄ Σουλεϊμάνοφ), Κάρλσον (91΄ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (67΄ Ζαμόρα), Μορόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Δείτε εδώ το live του ματς:

  • Λήξη στο ντέρμπι (0-0).

Α. Σαββόπουλος: Με την είσοδο των Παρντο και Χριστοδουλοπουλου, πάει ο Παρντο πίσω από τον Μορόν και ο Σουλειμανοφ δεξιά που είναι και η φυσική του θέση.

Μάνος Τσαλγατίδης: ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το μυαλό του λόγω του Παπαπέτρου.

  • Ο Κουέστα μπλόκαρε τη σέντρα του Μπάμπα στο 90+4.
  • Πιέζει ο ΠΑΟΚ για να βρει το γκολ της... λύτρωσης.
  • 11 θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
  • Εξαιρετικό τελείωμα από τον Βούλγαρο, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος.
  • Ο Μπράντον Τόμας βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
  • Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το γκολ ακυρώνεται!
  • Ο Βούλγαρος εξτρέμ υποδέχτηκε την μπάλα από τον Τόμας κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.
  • ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ με τον Ντεσπόντοφ στο 84΄.

Α. Σαββόπουλος: Μετά τις τρεις αλλαγές του Μάντζιου ο Άρης έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο, κρατάει περισσότερο την μπάλα και είναι και πιο απειλητικός

  • Ευκαιρία για τον Άρη στο 81ο λεπτό. Ο Κάρλσον δοκίμασε το σουτ από τα δεξιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι.
  • Ο ρυθμός στο ντέρμπι έχει πέσει αισθητά.
  • Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ στο 72΄. Ο Σαμάτα δίνει τη θέση του στον Μπράντον Τόμας, ο Οζντόεφ στον Σβαμπ και ο Βιεϊρίνια στον Κεντζιόρα.
  • Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπάμπα στο 73ο λεπτό, «στοπ» από τον Κουέστα.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Λουτσέσκου κάνει μαζεμένες αλλαγές, καθώς ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει χάσει τον ρυθμό του.

Α. Σαββόπουλος: Ενδιαφέρουσες οι αλλαγές του Μάντζιου που επιφέρουν και εσωτερικές αλλαγές με τον Βέλεθ να πηγαίνει δίπλα στον Βερστράτε και τον Σαμορα πίσω από τον Μορόν.

  • Τρεις αλλαγές για τον Άρη, Σουλεϊμάνοφ αντί Ρουπ, Βέλεθ αντί του Ντουκουρέ και Σαμόρα στη θέση του Μενέντες στο 67ο λεπτό.

Α. Σαββόπουλος: Ο Μάντζιος έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να αντικαταστήσει τον Ντουκουρέ που παίζει με κάρτα.

  • Ντεμπούτο για τον Ντεσπόντοφ! Ο Βούλγαρος εξτρέμ πέρασε στη θέση του Κωνσταντέλια στο 65ο λεπτό.
  • Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 62ο λεπτό. Ο Τάισον έκανε το γέμισμα για το κεφάλι του Κουλιεράκη, με τον διεθνή στόπερ να αστοχεί από καλή θέση.
  • Έχουμε και πάλι ματς μετά από 6 λεπτά.
  • Ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς λόγω του έντονου καπνού, ο οποίος έχει προκαλέσει πρόβλημα στην ορατότητα.
  • Φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 52΄, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
  • Το κόρνερ του ΠΑΟΚ στο 47΄, πέρασε ανεκμετάλλευτο.
  • Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο.

Α. Σαββόπουλος: Ο Άρης επέλεξε στο πρώτο ημίχρονο να περιμένει στο μισό γήπεδο, κλείνοντας τις επίθεσης του ΠΑΟΚ από τον άξονα και ταυτόχρονα προσπαθώντας να περιορίσει τις πτέρυγες των γηπεδούχων. Σε γενικές γραμμές το πλάνο δούλεψε αλλά για να πάρει αποτέλεσμα ο Άρης χρειάζεται κάτι παραπάνω στην επίθεση και στη δημιουργία.

  • Λήξη του πρώτου μέρους (0-0).
  • Εξαιρετική κάθετη του Τάισον για τον Ζίβκοβιτς στο 45+1, με τον Σέρβο να εκτελεί και τον Κουέστα να του λέει «όχι».
  • Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
  • Ο Ρουπ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Ντουκουρέ, ο οποίος αστόχησε με το κεφάλι από καλή θέση στο 43ο λεπτό.

Α. Σαββόπουλος: Ο Μάντζιος φέρνει σωστά τον Βερστράτε δεξί αμυντικό χάφ, μετά την κίτρινη του Ντουκουρέ, ώστε να βοηθάει τον Οντουμπάτζο στα ανεβάσματα του Μπάμπα και το μαρκάρισμα του Τάισον.

Μ. Τσαλγατίδης: Είναι σαφέσταση η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, αλλά είναι και σαφές πως ο Παπαπέτρου είναι αλλού για αλλού.

  • Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 35΄. Σέντρα του Τάισον από τα αριστερά, ο Εκόνγκ έπιασε την κεφαλιά και ο Κουέστα δήλωσε παρών με μία έγκαιρη επέμβαση.

Α. Σαββόπουλος: Όσο συνεχίζεται η αδυναμία να περάσει την μπάλα από τον άξονα και η ροπή στα αβίαστα λάθη στο build up, τόσο ο Άρης θα είναι συνεχώς πίσω από την μπάλα κάνοντας άμυνα.

  • Ο Βιεϊρίνια δοκίμασε το σουτ με το αριστερό στο 32ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ.
  • Ο ΠΑΟΚ πιέζει κι έχει αναγκάσει τον Άρη σε αρκετά λάθη, ωστόσο τα έχει βρει... σκούρα στην τελική πάσα.
  • Το πρώτο ημίωρο πλησιάζει στην Τούμπα,. Το 0-0 παραμένει και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία.
  • Γύρισμα του Μπάμπα από τα αριστερά, έδιωξε τον κίνδυνο η άμυνα του Άρη στο 25΄.
  • Κακή εκτίμηση του Κοτάρσκι έπειτα από σέντρα-σουτ του Μορόν, πέρασε ο κίνδυνος ωστόσο για τον ΠΑΟΚ.

Α. Σαββόπουλος: Πολύ κακή η επιλογή του Μορόν στην πάσα στον Καρλσον που έφευγε απέναντι από τον Κοτάρακι. Σπατάλησε την πρώτη σοβαρή επιθετική ανάπτυξη του Αρη.

Μ.Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που πατάει καλύτερα στο γήπεδο και παίζει ποδόσφαιρο. Ωστόσο, του λείπει η μεγάλη φάση για την ώρα.

  • Σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά στο 19΄, την οποία έκοψε έγκαιρα ο Βερστράτ.

Α. Σαββόπουλος: Φοβερή η αδυναμία του Άρη να κρατήσει μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στο ματς.

  • Ο Κωνσταντέλιας είδε τον Κουέστα εκτός εστίας και θέλησε να τον αιφνιδιάσει στο 16΄, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε τη... χάρη
  • Πλησιάζουμε το πρώτο τέταρτο στο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ πιέζει ψηλά στα τελευταία λεπτά με το 0-0 να παραμένει.
  • Η άμυνα του Άρη έκανε ένα... παιδικό λάθος, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ.
  • Ο Σαμάτα προσπάθησε να δημιουργήσει τον κίνδυνο από τα δεξιά, έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή ο Φαμπιάνο στο 10ο λεπτό.
  • Ο Τζιαμπάολο Καστορίνα, βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, δέχθηκε κίτρινη κάρτα νωρίτερα από τον ρέφερι Παπαπέτρου για διαμαρτυρία.
  • Τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι έχουν αρκετή ένταση όπως αναμενόταν, με σκληρά μαρκαρίσματα.

Α. Σαββόπουλος: Εντυπωσιακό ξεκίνημα ψυχολογίας από τον Βερστράτε στο ντεμπούτο του με ήδη τρεις σημαντικές επεμβάσεις.

  • Πρώτη απειλή για τον Άρη. Ο Μορόν υποδέχτηκε την μπάλα στο 3΄ έπειτα από αντεπίθεση της ομάδας του, ωστόσο το σουτ του μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.
  • Το ντέρμπι μόλις ξεκίνησε!
  • Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
  • Οι φίλοι του Δικεφάλου έχουν δώσει βροντερό παρών σε ακόμη ένα ντέρμπι στην Τούμπα.
  • 15 λεπτά πριν τη σέντρα του ντέρμπι, οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν το ζέσταμά τους.
  • Πρόβλημα στη μέση έχει και ο Τζούρασεκ, ο οποίος βρίσκεται εξίσου στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» μαζί με τον Νταρίντα.
  • Την περσινή σεζόν, ΠΑΟΚ και Άρης αναμετρήθηκαν δύο φορές στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια και τα play offs της Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες περιπτώσεις (1-0, 3-2).
  • Αξίζει να σημειωθεί το πρόβλημα τελευταίας στιγμής για τον Άρη. Ο Νταρίντα αισθάνεται ενοχλήσεις από το πρωί στον προσαγωγό , δοκίμασε το πόδι του αλλά υπάρχει φόβος για υποτροπή και έτσι είναι εκτός βασικών πλάνων του Άκη Μάντζιου, ξεκινώντας από τον πάγκο.
  • Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
    Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) 
    4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) 
    VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 
    AVAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)
  • Στον πάγκο βρίσκονται:

    ΠΑΟΚ: Zίβκοβιτς, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Μπράντον.

    Άρης: Xoυτεσιώτης, Βέλεθ, Πάρντο, Τζούρασεκ, Νταρίντα, Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ, Χριστοδουλόπουλος.
  • Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

    ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σαμάτα.

    Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ντουκουρέ, Βερστράτ, Κάρλσον, Μενέντες, Ρουπ, Μορόν.
  • Η σέντρα για το αποψινό ντέρμπι στην Τούμπα είναι προγραμματισμένη για τις 20:30.
  • Το σύνολο του Άκη Μάντζιου προέρχεται από τη νίκη στο Χαριλάου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (3-2), ενώ τις πρώτες δύο αγωνιστικές μέτρησε ισάριθμες ήττες σε Ηράκλειο και Λαμία.
  • Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μετράει μέχρι στιγμής δύο νίκες και μία ήττα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Στο τελευταίο ματς, ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ (1-0), δίνοντας έτσι ένα τέλος στο αήττητο σερί που έτρεχε σε Ελλάδα κι Ευρώπη από την αρχή της σεζόν.
  • Από τη μία ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με έξι πόντους, ενώ ο Άρης στη δέκατη θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους.
  • Αυτό θα είναι και το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023-24, ενώ να θυμίσουμε πως για τις 21:30 είναι προγραμματισμένη η σέντρα στην Opap Arena για το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
  • Μαζί θα παρακολουθήσουμε παρέα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σε σχόλιο του Μάνου Τσαλγατίδη και Αλέξη Σαββόπουλου.
  • Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Sportal.