Προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ η Αμπερντίν πριν τη μάχη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ

Προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ η Αμπερντίν πριν τη μάχη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ

Η Αμπερντίν με δέκα παίκτες και γκολ του Μιόβσκι νίκησε 1-0 τη Χιμπέρνιαν και θ' αντιμετωπίσει στον τελικό του Λιγκ Καπ τον νικητή της αναμέτρησης Χαρτς - Ρέιντζερς.

Η Αμπερντίν έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο στην ιστορία της!

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League την ερχόμενη Πέμπτη, αντιμετώπισε στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Σκωτίας τη Χιμπέρνιαν. Αν κι έμεινε με δέκα παίκτες, βρήκε γκολ με τον μόνιμο σκόρερ της, τον Σκοπιανό Μιόβσκι και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του θεσμού με 1-0.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έτσι θα βρεθεί στον τελικό του θεσμού για 16η φορά στην ιστορία της, ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο έξι φορές. Στον τελικό θα περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Χαρτς και Ρέιντζερς, που θα διεξαχθεί αύριο στις 17.00.

Στο 53' για τη Χιμπέρνιαν ακυρώθηκε γκολ, επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 75' ο ΜακΚένζι έσπρωξε αντίπαλό του, αποβλήθηκε και η Αμπερντίν έμεινε με δέκα παίκτες, όμως, τρία λεπτά αργότερα ο Μιόβσκι (είχε σκοράρει και κόντρα στον «Δικέφαλο» για το 1-0 στο πρόσφατο ματς) σημείωσε το 1-0 και η ομάδα του άντεξε έως το τέλος στην πίεση της Χιμπέρνιαν και πήρε την πρόκριση.