Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε κι επίσημα τον Γιάσμιν Κούρτιτς

Γιάσμιν Κούρτιτς

i

©Intime

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε κι επίσημα τον Γιάσμιν Κούρτιτς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:00 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 30.05.2023

Ο Γιάσμιν Κούρτις αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να γνωστοποιεί την αποχώρηση μέσω ανακοίνωσης.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP της περσινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ, αποτελεί παρελθόν κι επίσημα. Συγκεκριμένα, ο Γιάσμιν Κούρτιτς άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να υπογραμμίζει μέσω ανακοίνωσης πως η συνεργασία των δύο πλευρών δεν θα ανανεωθεί. 

Πριν λίγες μέρες, ο Σλοβένος άσος αποχαιρέτησε τον σύλλογο μέσω των social media. Ο 34χρονος μέσος ήταν εκτός πλάνων για πολλούς μήνες και με τη λήξη της σεζόν γράφτηκε και ο επίλογος. Ασφαλώς οι δύο πλευρές περίμεναν έναν διαφορετικό τέλος, αλλά από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν έμπαινε στη διαδικασία ανανέωσης, όπως επιθυμούσε από το περασμένο καλοκαίρι ο παίκτης, τα πράγματα πήραν μία περίεργη τροπή.

Η πρώτη σεζόν του διεθνούς Σλοβένου χαφ ήταν εντυπωσιακή με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά, με τον ΠΑΟΚ ο Κούρτιτς σε δύο χρόνια κατέγραψε 63 συμμετοχές, 21 γκολ και 4 ασίστ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε μόλις 12 αγώνες, με 3 γκολ και μία ασίστ. Τελευταία του συμμετοχή, μάλιστα, ήταν το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 30/10/22. Στους υπόλοιπους 6,5 και πλέον μήνες μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου ήταν ανενεργός.

Ο Σλοβένος, λοιπόν, με ένα μήνυμά του στο instagram είπε αντίο στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το αντίο είναι πάντα δύσκολο. Ειδικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης κι έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που αποδέχτηκαν εμένα και την οικογένειά μου σαν μέλη της μεγάλης οικογένειας του συλλόγου από την πρώτη ημέρα. Η Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποί της θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ!». Ο ίδιος, παράλληλα σε ένα στόρι του ανέφερε: «Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι εκτός».

Πλέον ήρθε η σειρά και της ΠΑΕ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό το οριστικό αντίο του Κούρτιτς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως η συνεργασία με τον Γιάσμιν Κούρτιτς που ολοκληρώνεται στις 30.06 δεν θα ανανεωθεί.

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη πριν δύο περίπου χρόνια και πρόλαβε να ζήσει τα… πάντα. Την πρώτη του σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας και MVP, αλλά δυστυχώς ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να προσφέρει τη σεζόν 2022-23. 

Μέτρησε συνολικά 63 παιχνίδια, με 21 γκολ και τέσσερις ασίστ. Γιάσμιν σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην ομάδα και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου!