«Καρφιά» Μάτος για Αμπέλ Φερέιρα και Χριστοδουλόπουλο: «Καλύτερα να μην μπω σε λεπτομέρειες… - Με προκαλούσε συνέχεια ο Λάζαρος»

Μάτος - Βαλμπουενά

i

© Intime

«Καρφιά» Μάτος για Αμπέλ Φερέιρα και Χριστοδουλόπουλο: «Καλύτερα να μην μπω σε λεπτομέρειες… - Με προκαλούσε συνέχεια ο Λάζαρος»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:28 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2023

Ο Λέο Μάτος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα έζησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα μπακ που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, μίλησε για τη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο Λέο Μάτος παραχώρησε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στους Betarades και σχολίασε αρκετά πράγματα σχετικά με το πέρασμά του από την Ελλάδα. 

Ο Βραζιλιάνος πρώην μπακ του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στο ματς με την Κράσνονταρ για τα play offs του Champions League και στον λόγο για τον οποίον δεν έπαιξε, ενώ μίλησε και για τους παίκτες που τον προκαλούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μεταξύ άλλων ο Λέο Μάτος ανέφερε: 

Για το αγαπημένο του ματς στην Τούμπα: «Πολλά ματς, είναι δύσκολο να διαλέξω ένα. Όταν κερδίσαμε 2-0 τον Ολυμπιακό. Ήταν και ένα ματς στο οποίο μπήκα ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (4-2). Χάναμε και ο Βιεϊρίνια σκόραρε με πέναλτι. Μετά το πέναλτι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας δεν έκαναν σέντρα λόγω διαμαρτυρίας, έβαλαν απλά την μπάλα στο κέντρο. Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη πήρα φόρα και σούταρα την μπάλα. Είχα τρελαθεί διότι δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί ο αγώνας».

Αν υπάρχει κάτι που δεν πέτυχε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ: «Αυτό που δεν κατάφερα με τον ΠΑΟΚ ήταν να παίξω στο Champions League. Μόνο αυτό.

Για το εξτρέμ με τον οποίο είχε την καλύτερη χημεία: «Με τον Μπίσεσβαρ γιατί έπαιζε από τα αριστερά, αλλά μου έβγαζε πολλές φορές σέντρα για να σκοράρω. Συνεννοούμασταν με τα μάτια. Ήξερε ακριβώς πότε θα έκανα κίνηση και μου έστελνε την μπάλα. Αυτός για τον οποίον ψάχναμε να του δώσουμε την μπάλα ήταν ο Πρίγιοβιτς. Του έιχα βγάλει πολλές ασίστ».

Για το διαφορετικό στυλ του Μπίσεσβαρ: «Είναι διαφορετικό το στυλ του, δεν είναι αργός. Είναι πολύ έξυπνος και παίζει με μυαλό. Μερικές φορές ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τον τρόπο που παίζει, όμως είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Όταν το ματς είναι δύσκολο, έχει την τέχνη να το αλλάξει. Δεν χάνει την μπάλα με τίποτα. Έχει και ωραίο μαλλί, τον αγαπώ».

Για το ενδεχόμενο να δουλέψει ως σκάουτερ στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω, ίσως στο μέλλον. Σήμερα δουλεύω ως τεχνικός διευθυντής».

Για το αγαπημένο του γκολ με τα «ασπρόμαυρα»: «Έχω τρία αγαπημένα γκολ. Ένα κόντρα στον Άγιαξ. Ένα με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στο οποίο κοντρόλαρα με το στήθος και σκόραρα κι επίσης εκείνο με την ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό στην Τούμπα στη νίκη με 1-0. Δεν ήταν όμορφο γκολ, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για μένα».

Για το πάθος του στους αγώνες: «Αυτή είναι η δουλειά μου. Παίζω από πολύ μικρός ποδόσφαιρο και μου αρέσει, αλλά το έκανα επάγγελμα και πρέπει να δίνω πάνω από το 100%. Κάθε παιχνίδι το έβλεπα σαν ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά μου».

Για τον κορυφαίο συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ: «Ο νο1 ήταν σίγουρα ο Βιεϊρίνια. Ο πιο ολοκληρωμένος συμπαίκτης που είχα στην ομάδα και σίγουρα μέσα στους τρεις κορυφαίους που είχα γενικά στην καριέρα μου».

Για την απουσία του από το ματς με την Κράσνονταρ: «Καλύτερα να μην πω την αλήθεια. Τη συγκεκριμένη περίδο δεν έπαιζα με εκείνον τον προπονητή. Σέβομαι την απόφαση αλλά καλύτερα να μην μπω σε λεπτομέρειες.

Για τον αγαπημένο του τελικό Κυπέλλου: «Ο πρώτος στον Βόλο ήταν ο πιο σημαντικός για εμάς. Σε αυτό το ματς άλλαξε η νοοτροπία της ομάδας. Αρχίσαμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αν δεν κερδίζαμε αυτό το πρώτο κύπελλο με τον Ίβιτς, ίσως να μην κάναμε ότι κάναμε τα επόμενα τρία χρόνια».

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες της καριέρας του: «Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός γιατί νιώθεις από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στην πόλη το πάθος των φιλάθλων. Όταν ξεκινάς να παίζεις στην Τούμπα νιώθεις την ενέργεια των φίλων της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι ίσως μία από τις καλύτερες ομάδες που αγωνίστηκα στην καριέρα μου».

Για τις συχνές αγκωνιές του στα ματς: «Δεν προσπάθησα ποτέ να χτυπήσω κάποιον. Προσπαθούσα μόνο να προστατέψω την μπάλα και τον εαυτό μου. Μερικές φορές έβρισκα τον αντίπαλο στο πρόσωπο ή στο στήθος όμως δεν είχα πρόθεση να τραυματίσω κάποιον. Προσπαθούσαν να με προκαλέσουν για να πάρων δύο κίτρινες κάρτες και να βγω από το παιχνίδι. Αυτός που με προκαλούσε περισσότερο ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Είναι πολύ καλός παίκτης, μου αρέσει, αλλά μέσα στο γήπεδο προκαλούσαμε ο ένας τον άλλον συνέχεια. Ήταν ωραία να τον έχω αντίπαλο».

Για το πως νιώθει που είναι το καλύτερο δεξί μπακ που πέρασε από την Ελλάδα την τελευταία 15ετία: «Είναι τεράστια τιμή για μένα όταν ακούω κάτι τέτοιο. Ο πρώτος μου στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα μου και να δημιουργώ τις προϋποθέσεις για τη νίκη».