«Εκτόξευση» στην χρηματιστηριακή αξία του Κωνσταντέλια - Πού έχει φτάσει η τιμή του

Ο Κωνσταντέλιας

i

© intime

«Εκτόξευση» στην χρηματιστηριακή αξία του Κωνσταντέλια - Πού έχει φτάσει η τιμή του

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:37 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 28.05.2023

Η σεζόν του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιον τίτλο, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού ρόστερ Γιάννης Κωνσταντέλιας είδε «εκτόξευση» στην χρηματιστηριακή του αξία.

Με την ήττα στον τελικό Κυπέλλου στο «Πανθεσσαλικό» κόντρα στην ΑΕΚ (2-0), ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την χρονιά, η οποία δεν ήταν ιδανική. Ο γρήγορος αποκλεισμός από την Ευρώπη το καλοκαίρι, η τέταρτη θέση στη βαθμολογία της Super League και το ματς της περασμένης Τετάρτης (24/5), άφησαν την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μακριά από τους στόχους και χωρίς τίτλο.

Το μοναδικό κέρδος από τη φετινή σεζόν, ήταν το ελπιδοφόρο πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με παίκτες σαν τον Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη, οι οποίοι ξεχώρισαν παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Η γνωστή πλατφόρμα «transfermarkt» αξιολόγησε την πορεία των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και κάποιοι από αυτούς κατόρθωσαν να ανεβάσουν την χρηματιστηριακή τους αξία, μετά τις καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις των Ντομινίκ Κοτάρσκι, Κάλεντ Νάρεϊ, Τιάγκο Ντάντας, Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη «ανάγκασαν» την γνωστή ιστοσελίδα του Transfermarkt να τους ανεβάσει τα... ποσοστά.

Αυτός που γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση και πάτησε στην κορυφή της λίστας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Το wonderkid του «Δικεφάλου» ήταν αποκάλυψη της φετινής σεζόν, με τον ίδιο να κάνει στον αγωνιστικό χώρο πράγματα και... θαύματα. Να θυμίσουμε, στο ξεκίνημα της χρονιάς, ο «Ντέλιας» είχε 400.000 ευρώ, ως χρηματιστηριακή αξία στο transfermarkt, την διάσημη σε τέτοια θέματα ιστοσελίδα. Στα τέλη Φεβρουαρίου, έγινε η επαναξιολόγηση του παίκτη και ο Κωνσταντέλιας ανέβηκε στα 4.000.000, σημειώνοντας αύξηση 1.000%.

Πλέον, η αξία του νεαρού μεσοεπιθετικού σύμφωνα πάντα με το transfermarkt υπολογίζεται στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αυτή η κατακόρυφη αύξηση τον κατατάσσει ως τον πιο «πολύτιμο» παίκτη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αφού δεύτερος σε χρηματιστηριακή αξία είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αξιολογείται στα πέντε εκατομμύρια, σύμφωνα με τη γνωστή πλατφόρμα.

Πριν μερικούς μήνες, η διοίκηση του ΠΑΟΚ φρόντισε να εξασφαλίσει στο «χρυσό παιδί» του ένα νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το 2027 (με συνολικές απολαβές άνω των 2.000.000 ευρώ) κι όπως διαπιστώνεται, όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Από την άλλη, στους κερδισμένους από τη φετινή κακή χρονιά του ΠΑΟΚ είναι και ο Κάλεντ Νάρεϊ. Ο Γερμανός εξτρέμ ήταν ένας από τους MVP στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, καθώς σε 35 συμμετοχές φέτος μέτρησε οκτώ γκολ και δέκα ασίστ, όντας ο πιο επιδραστικός παίκτης στα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο 28χρονος άσος προερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ κι όπως αποδείχθηκε, η επιλογή του ΠΑΟΚ να τον αγοράσει ήταν η σωστή.

Ο άσος του ΠΑΟΚ είδε την αξία του από τα 2.500.000 ευρώ να φτάνει στα 3.000.000, όντας πέμπτος στην σχετική λίστα των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου». Από την άλλη, οι Ντομινίκ Κοτάρσκι και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είδαν την τιμή τους να αυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Από τα δύο εκατομμύρια, πήγαν στα 2.500.000.

Τέλος, ελαφρώς ανεβασμένος είναι και ο Τιάγκο Ντάντας, ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται ως δανεικός στον Δικέφαλο και το μέλλον του να βρίσκεται στον αέρα, ωστόσο η αξία του υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ήταν στα 2.5 εκατομμύρια το περασμένο φθινόπωρο.

Αναλυτικά η χρηματιστηριακή λίστα του ΠΑΟΚ: