Το αντίο του Κούρτιτς - «Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι εκτός ΠΑΟΚ»

Ο Γιασμίν Κούρτιτς.

Το αντίο του Κούρτιτς - «Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι εκτός ΠΑΟΚ»

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έπειτα από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ.

Το μέλλον του Γιασμίν Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ ήταν προδιαγεγραμμένο εδώ και μήνες.

Ο 34χρονος Σλοβένος μέσος ήταν εκτός πλάνων για πολλούς μήνες και με τη λήξη της σεζόν γράφτηκε και ο επίλογος. Ασφαλώς οι δύο πλευρές περίμεναν έναν διαφορετικό τέλος, αλλά από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν έμπαινε στη διαδικασία ανανέωσης, όπως επιθυμούσε από το περασμένο καλοκαίρι ο παίκτης, τα πράγματα πήραν μία περίεργη τροπή.

Η πρώτη σεζόν του διεθνούς Σλοβένου χαφ ήταν εντυπωσιακή με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά, με τον ΠΑΟΚ ο Κούρτιτς σε δύο χρόνια κατέγραψε 63 συμμετοχές, 21 γκολ και 4 ασίστ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε μόλις 12 αγώνες, με 3 γκολ και μία ασίστ. Τελευταία του συμμετοχή, μάλιστα, ήταν το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 30/10/22. Στους υπόλοιπους 6,5 και πλέον μήνες μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου ήταν ανενεργός.

Ο Σλοβένος, λοιπόν, με ένα μήνυνά του στο instagram είπε αντίο στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το αντίο είναι πάντα δύσκολο. Ειδικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης κι έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που αποδέχτηκαν εμένα και την οικογένειά μου σαν μέλη της μεγάλης οικογένειας του συλλόγου από την πρώτη ημέρα.

Η Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποί της θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ!». Ο ίδιος, παράλληλα σε ένα στόρι του ανέφερε: «Ο ελεύθερος σκοπευτής είναι εκτός».

Ο Κούρτιτς, μάλιστα, μετά τον τελικό με την Ένωση είχε μιλήσει στο Sportal.gr για την επερχόμενη αποχώρηση του από τον «Δικέφαλο». Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Τι μπορώ να πω; Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρο τον κόσμο, όλους τους φίλους της ομάδας. Μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή σεβασμό. Είναι δύσκολο για εμένα, αλλά μερικές φορές πρέπει να προχωρήσεις μπροστά, για το επόμενο βήμα της καριέρας σου.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πραγματικά περήφανος για τα όσα έκανα εδώ. Ήταν η καλύτερη μεταγραφή της καριέρας μου. Οπότε το να τελειώσει έτσι δεν με κάνει χαρούμενο. Ήθελα όλο αυτό να τελειώσει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, αλλά είναι η ζωή του ποδοσφαίρου. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους, ειδικά τους οπαδούς».

Η ανάρτηση για το αντίο του Κούρτιτς: