Η Τούμπα στις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης

Οπαδοί του ΠΑΟΚ

i

© Intime

Η Τούμπα στις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:38 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 16.05.2023

Σε αφιέρωμα της γνωστής ιστοσελίδας «Goal», οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους της Ευρώπης. Ποια ομάδα καταλαμβάνει την κορυφή;

Ένα εκτενές αφιέρωμα έκανε η δημοφιλής ιστοσελίδα «Goal», αναφορικά με τις πιο... καυτές έδρες στην Ευρώπη. Η ελληνική εκπροσώπηση ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, αφού ο ΠΑΟΚ βρισκόταν ανάμεσα στις ομάδες με τους πιο ένθερμους οπαδούς.

Πιο αναλυτικά, ανάμεσα στις 15 επιλογές, η «Τούμπα» κατέλαβε τη 13η θέση στο άρθρο, το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τα εναέρια πλάνα ήταν σαν να δείχνουν μια εμπόλεμη ζώνη. Στην πραγματικότητα αποτελούσαν πυροτεχνήματα για τον εορτασμό του πρώτου τίτλου του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μετά από 34 χρόνια. Η ελληνική ομάδα έχει μερικούς από τους πιο ένθερμους οπαδούς του ποδοσφαίρου».

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία αποτελεί κατά κοινή ομολογία την κορυφαία έδρα στον κόσμο, με τους οπαδούς των Γερμανών να εντυπωσιάζουν κυρίως για τα κορεό τους. «Ο πρώην προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ είχε πει κάποτε για το Signal Iduna Park πως: "Βγαίνεις έξω και το γήπεδο εκρήγνυται". Κοιτάς στα αριστερά σου και φαίνεται ότι 150.000 άνθρωποι στέκονται εκεί και τρελαίνονται. 

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο 25.000 άνθρωποι στη νότια κερκίδα, αλλά πραγματικά ακούγεται εξαπλάσιος αυτός ο απολογισμός. Το «Κίτρινο Τείχος», όπως έγινε γνωστό το 2005, είναι επίσης ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο ποδόσφαιρο, που ευθύνεται για κάποια θεαματικά tifi του 21ου αιώνα», ανέφερε συγκεκριμένα η «Goal».

Για την ιστορία την υπόλοιπη 15άδα συνθέτουν οι: 15η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 14η Ατλέτικο Μαδρίτης, ,12ες Μίλαν και Ίντερ (λόγω κοινής έδρας), 11η Φέγενορντ, 10η Νάπολι, 9η Σεβίλλη, 8η Ρόμα, 7η Μαρσέιγ, 6ος Ερυθρός Αστέρας,Μπεσίκτας, 4η Λίβερπουλ, 3η Γαλατασαράι και 2η Σέλτικ