Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει Κετζιόρα, Μεϊτέ και Σβαμπ - Τα οικονομικά δεδομένα

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει Κετζιόρα, Μεϊτέ και Σβαμπ - Τα οικονομικά δεδομένα

Μάνος Τσαλγατίδης 09:29 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 29.05.2024

Οι περιπτώσεις των Κετζιόρα, Μεϊτέ και Σβαμπ απασχολούν άμεσα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να τους διατηρήσει στο ρόστερ του.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του απολαμβάνουν τις διακοπές τους, αλλά πλέον το μυαλό είναι στην επόμενη σεζόν.

Ο «Δικέφαλος» ένα ακόμα καλοκαίρι θα παίξει προκριματικά για την είσοδό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League και φυσικά επιθυμία είναι να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη για ν’ αντιμετωπίσει την πρόκληση, από τη στιγμή μάλιστα που θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και οι υποθέσεις που καίνε είναι αυτές των Τόμας Κετζιόρα, Σουαλίχο Μεϊτέ και Στέφαν Σβαμπ. Η κάθε μία έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Ο Κετζιόρα επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Κιέβου. Στόχος του Λουτσέσκου ήταν να παίξει δεξί μπακ και να βοηθήσει και ως δεξί στόπερ όταν θα έπαιρνε ανάσες ο Εκόνγκ.

Ο Πολωνός αμυντικός, οποίος στις 11 Ιουνίου θα κλείσει τα 30 του χρόνια, στα προκριματικά έπαιξε δεξί μπακ, στη συνέχεια πάλεψε με τον Εκόνγκ για θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας και από τον Γενάρη καθιερώθηκε. Ο Εκόνγκ πήγε στο Κόπα Άφρικα, γύρισε τραυματίας κι έχασε το υπόλοιπο της σεζόν.

Έτσι, ο Κετζιόρα έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 47 αγώνων με 3 γκολ και συνολικά είχε 3.935 λεπτά συμμετοχής! Από τον Γενάρη μέχρι και τον τελικό με τον Άρη είχε 22 90λεπτα κι ένα ματς 120 λεπτά στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Δεν αγωνίστηκε μόνο στις αναμετρήσεις Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό!

Σοβαρό ενδιαφέρον της Σάλτσμπουργκ για Κωνσταντέλια!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:45 - 23.05.2024

Σοβαρό ενδιαφέρον της Σάλτσμπουργκ για Κωνσταντέλια!

Τα κατορθώματα του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν ήταν δυνατόν να περιοριστούν εντός ελληνικών συνόρων και ήδη η Σάλτσμπουργκ είναι η ομάδα που έχει εκφράσει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα πιο χειροπιαστές εξελίξεις.

Ο Κετζιόρα είναι ελεύθερος από τη Ντιναμό κι ας ήρθε δανεικός. Δεν γυρίζει στην Ουκρανία και διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να θέλει να εξαργυρώσει μία τέτοια σεζόν. Και σε χρήματα και σε διάρκεια συμβολαίου. Οι απαιτήσεις του κυμαίνονται στο ένα εκατ. ευρώ ετησίως και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει μία χρυσή τομή με τον παίκτη. Μην ξεχνάμε ότι στο ρόστερο ανήκει ο Εκόνγκ που έχει συμβόλαιο επίσης κοντά στο εκατομμύριο και ο ΠΑΟΚ λογικά θα επιδιώξει ν’ απαλλαγεί, ενώ θα πάρει κεντρικό αμυντικό.

Όλοι στην ομάδα αναγνωρίζουν τη συμβολή του Πολωνού στον τίτλο και εκτιμούν ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή. Μπορεί για παράδειγμα να μειωθούν τα χρήματα και ν’ αυξηθεί η χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

Ο Μεϊτέ

Ο Σουαλίχο Μεϊτέ μπήκε πιο αργά στην ομάδα από τον Κετζιόρα. Ο 30χρονος Ιβοριανός, με γαλλική υπηκοότητα, μέσος έκανε 42 συμμετοχές και είχε ένα γκολ. Ογκόλιθος στη μεσαία γραμμή. Σε πολλά ματς ήταν ένα κέντρο μόνος του.

Δεν είναι ταχυδυναμικός, αλλά παίζει έξυπνα με το σώμα, αγωνίζεται με δύναμη και ο ΠΑΟΚ επίσης τον θεωρεί σημαντικό. Πάντα, ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχει το χρήμα. Ο Μεϊτέ ήρθε δανεικός από τη Μπενφίκα και η ρήτρα αγοράς είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να τη ρίξει στα μισά ή έστω λίγο πάνω απ’ αυτό. Ακόμα και να υπάρξει συμφωνία με τη Μπεενφίκα, είναι ένα θέμα οι αξιώσεις του Μεϊτέ. Ο υψηλόσωμος παίκτης θα ήθελε ένα συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Για το βιογραφικό του δεν είναι τεράστιο ποσό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ζητούμενο είναι πόσο μειώνονται τα χρήματα της ομάδας που πουλάει. Αν ο ΠΑΟΚ ρίξει αρκετά το ποσό από τα 4 εκατ. ευρώ, όλα είναι πιθανά στο συμβόλαιο του παίκτη. Ακόμα και να καλυφθεί μία μείωση με μπόνους για επίτευξη στόχων.

Ιβάν Σαββίδης: «Να είμαστε έτοιμοι για το Champions League» - Οι ατάκες για τη Νέα Τούμπα και το προπονητικό στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:38 - 23.05.2024

Ιβάν Σαββίδης: «Να είμαστε έτοιμοι για το Champions League» - Οι ατάκες για τη Νέα Τούμπα και το προπονητικό στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης αφού έδωσε συγχαρητήρια για τον τίτλο, χάραξε ήδη τα πλάνα για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Θέλει έτοιμο προπονητικό και να βρίσκεται υπό κατασκευή η Νέα Τούμπα στα 100 χρόνια.

Ο Σβαμπ

Η περίπτωση του Αυστριακού μέσου είναι ξεχωριστή. Ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στον ΠΑΟΚ και δέθηκε με τον σύλλογο, ενώ στην πόλη είναι ευτυχισμένος ο ίδιος και η οικογένειά του. Πήρε ένα Κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα, έγινε αρχηγός, έχει ισχυρή προσωπικότητα, νοοτροπία νικητή και μαχητή. Είναι ηγέτης κι αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για τον Λουτσέσκου.

Ο Σβαμπ στην εκπληκτική σεζόν του ΠΑΟΚ είχε 54 αγώνες και 10 γκολ! Ήταν παίκτης κλειδί για τον τίτλο. Το ένα θέμα είναι ότι κλείνει στις 27 Σεπτεμβρίου τα 34 του χρόνια. Το άλλο είναι τι επιθυμεί ο παίκτης. Να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου δύσκολα θα βρει τα χρήματα, ακόμα και στον μικρότερο βαθμό, που μπορεί να δώσει ο ΠΑΟΚ ή να παραμείνει και να έχει την εκτίμηση του Λουτσέσκου, αλλά ενδεχομένως και μικρότερο χρόνο συμμετοχής, από τη στιγμή που σίγουρα θα έρθει μέσος για ρόλο βασικού.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τρεις περιπτώσεις που απασχολούν ήδη τον οργανισμό του ΠΑΟΚ κι από τις καταλήξεις τους θα κριθούν και άλλες κινήσεις.