Το σκληρό μπραντ ντε φερ μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπενφίκα για τον Ντάντας

Τιάγκο Ντάντας

i

©intime

Το σκληρό μπραντ ντε φερ μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπενφίκα για τον Ντάντας

Μάνος Τσαλγατίδης 13:31 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 24.03.2023

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα για τον δανεισμό του Ντάντας ξεκίνησαν και η κάθε ομάδα ήδη έχει χαράξει τη στρατηγική της

https://www.sportal.gr/podosfairo/super-league/2023032218450985705/o-paok-ekane-to-prwto-bhma-gia-thn-paramonh-toy-ntantasΠΑΟΚ και Μπενφίκα έχουν μπει σε διαπραγματεύσεις για τον εκ νέου δανεισμό του Τιάγκο Ντάντας στον Δικέφαλο. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην εισήγηση που έκανε προς τη διοίκηση ζήτησε την παραμονή του Πορτογάλου μέσου και έτσι ο Ζοσέ Μπότο ανέλαβε τις επαφές για να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του προπονητή του ΠΑΟΚ.  

Στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων, το κλίμα ήταν θετικό με τους Πορτογάλους να δείχνουν με τον τρόπο τους πως ναι μεν δεν υπολογίζουν στον Ντάντας, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να τον χάσουν και... τσάμπα, καθώς θα πληγεί το κύρος τους ως selling club. 

Η πλευρά του ΠΑΟΚ εξ αρχής πρότεινε δανεισμό, με τους «ασπρόμαυρους» να πληρώνουν όλη την ετήσια αποζημίωση του παίκτη (δηλαδή τον μισθό του) και σαφώς να υπάρχει οψιόν αγοράς στο τέλος του δανεισμού του. Η πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo» αναφέρει πως ο Δικέφαλος θέλει να δώσει 2.5 εκατομμύρια για τον παίκτη, ωστόσο η οψιόν αγοράς που πρότεινε ο ΠΑΟΚ είναι λίγο μικρότερη από αυτό το νούμερο.

Η Μπενφίκα δια στόματος Ρούι Κόστα τόνισε πως δεν είναι αρνητική στο να δανείσει ξανά τον Ντάντας, αρκεί στο τέλος του δανεισμού να υπάρχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς με ένα πόσο που ναι μεν δεν είναι απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι και μέσα στα ποσά που οι «σσπρόμαυροι» θα ήθελαν να δαπανήσουν για τον Πορτογάλο.

Οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκίνησαν με τις δύο πλευρές να έχουν κάνει το πρώτο βήμα και να έχουν χαράξει τη στρατηγική τους. Από την πλευρά του ο Ντάντας τόνισε ανοιχτά και στην Μπενφίκα πως θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ, ενώ πλέον στη μάχη για την παραμονή του αναμένεται να μπουν και οι μάνατζερ του, που έχουν εξαιρετική σχέση με τη διοίκηση της ομάδας με έδρα τη Λισαβόνα.