Άδοξο τέλος του ΠΑΟΚ σε ένα υπέροχο ταξίδι

ΠΑΟΚ - Μπριζ

i

© Intime

Άδοξο τέλος του ΠΑΟΚ σε ένα υπέροχο ταξίδι

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε δίκαια την ήττα από την Μπριζ στην Τούμπα (0-2) κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Conference League. Δίκαιη πρόκριση για τους Βέλγους, οι οποίοι αποδείχτηκαν πιο έτοιμοι σε αυτούς τους δύο «τελικούς».

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και στην Τούμπα (0-2, 33΄-45΄ Γιούτγκλα) από την καλύτερη από αυτόν Κλαμπ Μπριζ και έμεινε εκτός συνέχειας UEFA Europa Conference League μετά από δύο κάκιστες εμφανίσεις σε Βέλγιο και Τούμπα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τη συνταγή του και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό του 4-2-3-1 και τους: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Μπράντον.

Από την άλλη ο Νίκι Χάγιεν επέλεξε σχηματισμό 3-5-2 και τους: Γιάκερς, Μπαλάντα, Ορντόνιες, Σάμπε, Μέγιερ, Σκόρας, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βελτέσεν, Νούσα, Γιούτγκλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρελό ρυθμό. Αρχικά η Μπριζ βγήκε στην κόντρα με τον Νούσα, με τον Δανό να μπαίνει στην περιοχή, να προσπαθεί να βρει τον Γιούτγκλα με συρτή πάσα, αλλά ο Κουλιεράκης με προβολή έκοψε την πάσα. Ο ΠΑΟΚ στο 4ο λεπτό βγήκε στην κόντρα με τον Μπράντον, αυτός πάσρε, αλλά ο Τάισον γλίστρησε μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Βέλγοι ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του ρυθμού και πίεζαν αρκετά, χωρίς ωστόσο να απειλούν, αλλά έδειχναν πως στόχος τους ήταν η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, εκεί που Ότο και Ντεσπόντοφ δεν έδειχναν να έχουν χημεία. Στο 19΄ λίγο έλειψε να παγώσει η Τούμπα, όταν ο Νούσα σέντραρε και ο αμαρκάριστος Γιούτγκλα εξ επαφής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Δικέφαλος δεν κρατούσε μπάλα και σαν να μην έφτανε αυτό επέτρεπε στην Μπριζ να δίνει έναν τρελό ρυθμό στο παιχνίδι, κάτι που δεν τον βόλευε καθόλου, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει ένα δικό του πιο αργό τέμπο. Μέχρι το 30ο λεπτό το σύνολο του Λουτσέσκου όχι μόνο δεν απειλούσε, αλλά έπαιζε κυρίως άμυνα.

Στο 33ο λεπτό οι Βέλγοι βρήκαν δίχτυα. Ο Σάμπε έφυγε σα σφαίρα στην κόντρα από τα αριστερά, σέντραρε και ο Γιούτγκλα με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1. Στο 39΄ ο ίδιος παίκτης απείλησε με μακρινό σουτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε πανικό και η Μπριζ συνέχισε να βγάζει φάσεις. Στο 40΄ η κεφαλιά του Βανάκεν κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κοτάρσκι καταλήγοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ο ίδιος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιούτγκλα τη δεύτερη εξ επαφή με τον Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ να κάνει την απόκρουση της σεζόν.

Η Μπριζ βρήκε ξανά δίχτυα στο 45ο λεπτό με τον Γιούτγκλα με το τέρμα αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ωστόσο, μετά από εξέταση της φάσης από το VAR το τέρμα μέτρησε με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια ζώντας έναν εφιάλτη στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Αντρίγια και Σαμάτα αποσύροντας από το ματς τους Μουργκ και Μπράντον. Η πρώτη φάση του Δικεφάλου ήρθε στο 52ο λεπτό, ο Μπάμπα σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ εξ επαφής έστειλε την μπάλα σχεδόν πλάγιο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μεϊτέ έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μπάμπα με το μπούτι δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 56ο λεπτό ο Λουτσέσκου απέσυρε τον κάκιστο Μεϊτέ από το παιχνίδι για να ρίξει το Μαγκομέντ Οζνόεφ σε αυτό. Ο Ρώσος κάπως ισορρόπησε τον άξονα, αλλά όχι σε σημείο που να μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρατήσει μπάλα. Ο Ρώσος χαφ στο 60 έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Ντεσπόντοφ, αυτός ανατράπηκε από τον Μπαλάντα στην περιοχή. Ο Ιταλός ρέφερι, Μάσα αρχικά έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά τελικά ο Βούλγαρος ήταν οφσάιντ.

Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ απείλησε στο 67΄με αδύναμη κεφαλιά που μπόλαρε ο Γιάκερς. Η Μπριζ έχοντας σκορ πρόκρισης έκανε διαχείριση, αφήνοντας τον Δικέφαλο να αλλάζει την μπάλα μακριά από την περιοχή της χωρίς να την απειλείται ιδιαίτερα από τους «ασπρόμαυρους». Στο 71ο λεπτό μπήκε στο ματς και ο Κωνσταντέλιας, ωστόσο δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Δικέφαλο να αποκλείεται από τη συνέχεια του UEFA Europa Conference League με συνολικό σκορ 3-0 από μια ομάδα που έδειξε πως ήταν αρκετά καλύτερη του. Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: O ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε μια τελική στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα του πόσο κακός ήταν.

ΜVP: Ο Φεράν Γιιούτγκλα ήταν ο MVP του αγώνα. Σκόραρε δύο τέρματα και στο πρώτο μέρος έμοιαζε να παίζει... μόνος του κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Όλα κρίθηκαν στο εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο 45λεπτο και έτσι οι «ασπρόμαυροι» μοιραία αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Conference League.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ (56΄ Οζντόεφ), Σβαμπ, Τάισον, Μουργκ (46΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (71΄ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (46΄ Σαμάτα).

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγεν): Γιάκερς, Μπαλάντα, Ορντόνιες, Σάμπε, Μέγιερ, Σκόρας (85΄ Ταΐντι), Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βετλέσεν (Ζίγκερναγκελ), Νούσα (75΄ Οντόι), Γιούτγκλα.