Η Φιορεντίνα λύγισε τη Βικτόρια Πλζεν και περιμένει τη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μπριζ

Η Φιορεντίνα λύγισε τη Βικτόρια Πλζεν και περιμένει τη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μπριζ

Sportal newsroom 22:26 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 18.04.2024

Η Φιορεντίνα ήταν ανώτερη, έχασε τεράστιες ευκαιρίες, αλλά τελικά απέκλεισε στην παράταση τη Βικτόρια Πλζεν με 2-0 και περιμένει τον ΠΑΟΚ ή τη Μπριζ.

Το 0-0 στην Τσεχία ασφαλώς έδινε τον πρώτο λόγο στη Φιορεντίνα.

Η ιταλική ομάδα, η οποία ήταν φιναλίστ στο Europa Conference League την περασμένη σεζόν, υποδέχθηκε τη Βικτόρια Πλζεν με στόχο φυσικά να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και να περιμένει τον ΠΑΟΚ ή την Μπριζ, που είναι η διασταύρωση.

Οι Τσέχοι, όμως, αντιστάθηκαν. Είχαν σε καλή βραδιά τον γκολκίπερ Γεντλίτσκα, ενώ οι παίκτες της Φιορεντίνα σπατάλησαν τρομερές ευκαιρίες και είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο. Στην παράταση, ωστόσο, έφτασαν στο 2-0 και πλέον το μυαλό τους είναι στην Τούμπα.

Στο 6’ ο Γέντλισκα νίκησε τον Μπελότι σε προβολή στη μικρή περιοχή και στο 8’ έκανε το ίδιο σε πλασέ του Κουαμέ. Στο 30’ ο Κουαμέ πάλι είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να βγάζει το πλασέ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπελότι είχε κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμα δοκάρι για τη Φιορεντίνα. Ο Κουαμέ βρέθηκε αριστερά στην περιοχή και το δυνατό σουτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα είχε και πάλι τον έλεγχο, αλλά δεν έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 67’, άλλαξαν οι ισορροπίες, αφού αποβλήθηκε για τους Τσέχους ο Καντού. Οι «βιόλα» δεν κατάφεραν να βρουν ένα γκολ κι έτσι οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί βρήκαν νωρίς το γκολ που αναζητούσαν. Στο 92’ ο Γκονζάλεζ με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Η πρόκριση ήταν ουσιαστικά στα χέρια των Ιταλών και τη σφράγισε ο Μπιράγκι στο 108’. Ο Ικονέ έφυγε σε αντεπίθεση από πλάγιο των Τσέχων κι έδωσε στον Μπιράγκι, ο οποίος με αριστερό πλασέ σημείωσε το τελικό 2-0.