Tι πιθανότητες έχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να κατακτήσουν το Conference League

Ο Φορτούνης και ο Κωνσταντέλιας στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

© Intime

Tι πιθανότητες έχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να κατακτήσουν το Conference League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:05 - 18.04.2024

Τις πιθανότητες για κατάκτηση του Europa Conference League από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών δημοσίευσε σελίδα στο Twitter, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να αποτελούν αουτσάιντερ.

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης (18/4, 22:00), καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Σε πρώτο χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Το «Σουκρού Σαράτζογλου» αναμένεται κατάμεστο και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν έστω την ισοπαλία, για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός πάει στην Τουρκία με νίκη στο πρώτο ματς (3-2) και επομένως έχει το προβάδισμα.

Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια; (poll)
CONFERENCE LEAGUE

21:24 - 17.04.2024

Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια; (poll)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας τις Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στις δύο αναμετρήσεις;

Σε δεύτερο χρόνο, ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές ελπίδες, αντιμετωπίζοντας την Κλαμπ Μπριζ στην έδρα του. Όπως και το γήπεδο της Φενέρ, έτσι και η Τούμπα αναμένεται κατάμεστη, με τον κόσμο να ανυπομονεί για μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση. Το πρώτο ματς ολοκληρώθηκε με ήττα του «Δικέφαλου», ωστόσο το 1-0 των Βέλγων δεν αποτελεί ένα μη αναστρέψιμο σκορ.

Η σελίδα «Football Rankings», λοιπόν, πήγε τις προβλέψεις τις ένα βήμα παραπέρα και έφτασε στην κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, βγάζοντας τα φαβορί βάσει ποσοστών. Στη σχετική λίστα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν αποτελούν φαβορί αλλά το αντίθετο. Αφενός, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην προτελευταία θέση, προσπερνώντας την τελευταία Βικτόρια Πλζεν (4,3 % και 4,2 % αντίστοιχα).

Αφετέρου, πάνω από τους «ασπρόμαυρους» βρίσκονται οι Πειραιώτες, με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει πιθανότητες κατάκτησης 6,3 %. Από εκεί και έπειτα, το μεγαλύτερο φαβορί είναι η Άστον Βίλα με 33,2 %, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται η Φιορεντίνα με 18,3 %.

Όσο για τους αντίπαλους των ελληνικών ομάδων, αυτές καταλαμβάνουν την τρίτη και την τέταρτη θέση. Συγκεκριμένα, η Κλαμπ Μπριζ είναι τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Europa Conference League (12,3 %) και ακολουθεί η Φενέρμπαχτσε με ποσοστό 11,3%. Για την ιστορία, πέμπτη στη σειρά βρίσκεται η Λιλ, η οποία έχει πιθανότητες κατάκτησης 10,1%.