Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία και ο «νόμος» της Τούμπας πρέπει να μιλήσει ξανά!

Παίκτες του ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία και ο «νόμος» της Τούμπας πρέπει να μιλήσει ξανά!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:15 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 18.04.2024

Το ιστορικό ματς με την Μπριζ που μπορεί να δώσει συνέχεια στο όνειρο και οι φετινές ευρωπαϊκές περιπτώσεις, στις οποίες... μίλησε η έδρα για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Βέλγιο, όμως δεν... χάθηκε και πλέον μπροστά του έχει ένα από τα σημαντικότερα ματς της ιστορίας του!

Σε μία αναμέτρηση που στιγματίστηκε από τα επεισόδια και την αστυνομική βία που επικράτησε έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ», η Μπριζ επιβλήθηκε του Δικεφάλου (1-0) και πήρε ένα μικρό αλλά σημαντικό πλεονέκτημα, με φόντο τα ημιτελικά του Conference League.

Η πρόκριση θα κριθεί στο χορτάρι της Τούμπας (η οποία θα είναι κατάμεστη), με τη ρεβάνς να αναμένεται άκρως αμφίρροπη.

Οταν ο διαιτητής του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ είχε καταγγείλει χτύπημα στα γεννητικά όργανα μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ (vids)
CONFERENCE LEAGUE

06:07 - 17.04.2024

Οταν ο διαιτητής του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ είχε καταγγείλει χτύπημα στα γεννητικά όργανα μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ (vids)

Ο Ιταλός elite διαιτητής Νταβίντε Μάσα που ορίστηκε στη ρεβάνς της Τούμπας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ (18/04, 22:00), είχε διευθύνει πέρυσι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι είχε γράψει στο Φύλλο Αγώνα ότι αισθάνθηκε χτύπημα στα γεννητικά όργανα, ενώ ήταν στη φυσούνα.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει και πάλι μία μεγάλη ανατροπή

Στην επερχόμενη «μάχη» με τους Βέλγους, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι το φαβορί, όμως καλείται να κάνει και πάλι μία μεγάλη ανατροπή μέσα στο «σπίτι» της.

Στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, οι Θεσσαλονικείς κοντραρίστηκαν με την Ντίναμο και πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση. Μπορεί στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ, ο Γιόσιπ Μίσιτς και η παρέα του να πήραν άνετα τη νίκη (2-0) και το πάνω χέρι στο ζευγάρι, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα κι αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο ματς, ήταν κάτι παραπάνω από ανεπανάληπτο.

Οι ασπρόμαυροι ήταν καταιγιστικοί κι έστησαν ένα ατελείωτο «πάρτι» στο... καζάνι της Τούμπας με καλεσμένους τους Κροάτες, οι οποίοι γνώρισαν μία ταπεινωτική ήττα (5-1) και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό.

Η αλήθεια είναι πως αυτήν τη φορά, ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγαλύτερος. Η Μπριζ δεν είναι Ντίναμο Ζάγκρεμπ κι όπως όλα δείχνουν, θα έρθει... ψιλιασμένη στην Ελλάδα, με σκοπό να μην πάθει μία ανάλογη ζημιά.

Από την άλλη, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να μπει ξανά με το... μαχαίρι στα δόντια, να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του η οποία θα «βράζει» και να τα κάνει όλα σε τέλειο βαθμό, εάν θέλει να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή -μέχρι στιγμής- ευρωπαϊκή του πορεία.

Η Τούμπα τον έχει «πληγώσει», αλλά στην Ευρώπη φέτος είναι αλλιώς...

Τη φετινή σεζόν, η Τούμπα είναι το μεγάλο «όπλο» του Δικεφάλου στην Ευρώπη κι αυτό μπορεί να αποτελέσει μία είδηση, καθώς στο παρελθόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει «πληγωθεί» πολλάκις από αυτήν.

Η βαριά ήττα από την Μπενφίκα (1-4) το καλοκαίρι του 2018, οι εντός έδρας αποκλεισμοί από τον Άγιαξ (δις), τη Σάλκε, και την Κράσνονταρ, είναι μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε μέσα στο «σπίτι» του να εξασφαλίσει την πρόκριση και να γράψει ιστορία.

Ακόμη και στις εγχώριες διοργανώσεις φέτος, το σύνολο του Λουτσέσκου έχει μετρήσει τρεις εντός έδρας ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη, ενώ αντιθέτως σε Φάληρο και Λεωφόρο έχουν καταγραφεί τρία «ασπρόμαυρα» διπλά.

Η... δύναμη της Τούμπας από την άλλη, έχει κάνει την εμφάνισή της μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα του συλλόγου, με τον Δικέφαλο να είναι αήττητος φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο, ξεχωριστή είναι τόσο η νίκη απέναντι στην Άιντραχτ στη φάση των ομίλων, όσο κι αυτή κόντρα στη Χάιντουκ τον περασμένο Αύγουστο, που έστειλε τον Δικέφαλο στα playoffs μετά το 0-0 στο Σπλιτ.