Λουτσέσκου: «Στην Ελλάδα σήμερα είσαι θεός και αύριο ο πιο ηλίθιος - Μακάρι να περάσει και ο Ολυμπιακός»

Λουτσέσκου

i

© Intime

Λουτσέσκου: «Στην Ελλάδα σήμερα είσαι θεός και αύριο ο πιο ηλίθιος - Μακάρι να περάσει και ο Ολυμπιακός»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:22 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 14.03.2024

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ, ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για το... ταβάνι της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στη ρεβάνς της Τούμπας με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ (5-1) και... πέταξε για τους «8» του Conference League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν συγκλονιστική και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε το δικό του σχόλιο για την σπουδαία πρόκριση κι επισήμανε το... ταβάνι της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ στο ματς και το πως γυρίζει η χρονιά και το παιχνιδι αυτό:

«Πρώτα από όλα, γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Ελλάδα σήμερα εισαι Θεός, αυριο εισαι ο πιο ηλιθιος στον κοσμο, μετά εισαι πάλι Θεος. Ειναι μια μεγάλη σεζον και ειναι λογικο να υπάρχουν πανω και κάτω. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στην γη, να έχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν ζητήματα συγκέντρωσης, πνευματικής κόπωσης και στιγμές που κρίνουν έναν αγώνα. Ειναι εντελώς νορμάλ να υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια περίοδο που έχουμε παίξει αρχικά τρία ντέρμπι, μετά σερί πέντε εκτός έδρας ματς και μετά πάλι δυσκολα παιχνίδι. Ειναι λογικό τα πόδια να μην ακούν ότι τους λεει το μυαλό.

Σήμερα δείξαμε τεράστια αποφασιστικότητα στον αγώνα, αλλά γενικά η σεζόν είναι τέτοια που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Όσον αφορά για το σύστημα και το αν ειμαστε προβλέψιμοι. Η Λίβερπουλ παίζει συνεχώς το ίδιο σύστημα, η Παρί το ίδιο παιζει το ίδιο σύστημα, αυτό σημαίνει οργάνωση, σημαίνει ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις με την μπάλα, πότε να επιτεθείς, πως να κινηθείς στους χώρους.

Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουμε αυτή την ένταση και να βρούμε χώρους για να επιτεθούμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά γνωρίζω ότι στο τέλος το ποδόσφαιρο κρίνεται από το αποτέλεσμα ότι δουλειά έχει κάνει η ομάδα. Αλλά δεν ειναι μόνο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομάδες με πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς, με καλύτερο τρόπο ξεκούρασης και ένα παιχνίδι που προσπαθούν να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μακάρι να περάσει γιατί αυτό θα βελτιώσει το ιματζ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία να παίξουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και να παίξουν σε φάσεις πιο κοντά σε φάση ομίλων».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε για δεύτερη φορά σε προημιτελικά διοργάνωσης και το ότι για μια ακόμα φορά βγάζει αντίδραση στα δύσκολα:

«Με όλο μου το σεβασμό στους ανθρώπους που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, έχουμε αρχίσει να γινόμαστε μια ομάδα ευρωπαικη και να κάνουμε τεράστια βήμαρα στην Ευρώπη. Έχουμε πάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο στην Ευρώπη μέσα σε τρία χρονια. Όσον αφορά στο δεύτερο, κάθε παιχνίδι ειναι διαφορετικό πρέπει να εισαι δυνατός και να είσαι έτοιμος για μάχη σε κάθε γήπεδο με κάθε αντίπαλο. Ακόμα και αν δεν ακουν τα πόδια, πρέπει να το προσπεράσεις αυτο και πρέπει να δείχνεις προσαρμοσμένος σε αυτές τις καταστάσεις γιατί είμαστε επαγγελματίες.

Πρέπει να δείχνουμε μαχητικό πρόσωπο και αποκτάμε τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη, δεν ειναι ευκολο να κερδίζεις την Αιντραχτ, δεν ειναι ευκολα να γυρισεις απο το 2-0 στην Αμπερντιν, δεν ειναι ευκολο να γυρίζεις απο 2-0 με την Ντινάμο που ειναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έπρεπε να προσπεράσουμε το γρήγορο 3-1 και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήρθαν άλλα δυο γκολ μέχρι το φινάλε και πήραμε μια δίκαιη πρόκριση».

Για το ότι προκάλεσε τον εγωισμό των παικτών πριν το ματς και αν θέλει να πει τι τους ειπε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα:

«Μετά το 5-1 δεν έχεις να πεις και πολλά. Περισσότερο από χαρούμενος από ότι ειμαι τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να ειμαι. Έδειξαν οι παίκτες τεραστια αποφασιστικότητα για την πρόκριση, τους είπα πριν τον αγώνα ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρωπη, οτι έχουμε κανει καλη δουλεια και αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ.

Ότι αξίζουμε την πρόκριση και μπορούμε να την πάρουμε. Καμιά φορά μπορεί να υπάρχουν αρνητικά γεγονότα, αλλά αυτά δημιουργούν σκληρούς χαρακτήρες. Ειμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πρέπει να πάμε και συνεχίσουμε την μάχη μας».

Για το πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην διοργάνωση:

«Είμαστε αυτη την στιγμη στους 8, θα δούμε αυριο την κληρωση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ειναι να δείξουμε κίνητρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ειναι ξεκαθαρα πνευματικό το ζήτημα. Οτι ειναι να έρθει μπροστά μας, θα έρθει. Ειμαστε σε φανταστικη θέση και θα το αντιμετωπίσουμε».

Για το πως αλλάζει πόσο εύκολο το παιχνίδι μετά από ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο και το πως πήγε να χαθεί στο δεύτερο ημίχρονο:

«Ήταν ένα λάθος που έδωσε την ευκαιρία στην Ντινάμο να μειώσει σε 3-1. Κάναμε λάθη και ο αντίπαλος βρηκε ευκαιρία να κερδίσει αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά βγάλαμε αντίδραση και καταφέραμε να απαντήσουμε».