Ο Άκπομ πέτυχε σε μία σεζόν με τη Μίντλεσμπρο όσα γκολ είχε με τον ΠΑΟΚ σε τρία χρόνια – Στα επτά εκατ. ευρώ η αξία του

Άκπομ

i

© Intime

Ο Άκπομ πέτυχε σε μία σεζόν με τη Μίντλεσμπρο όσα γκολ είχε με τον ΠΑΟΚ σε τρία χρόνια – Στα επτά εκατ. ευρώ η αξία του

Γιώργος Σακελλαρίου 18:12 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 20.04.2023

Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ έχει 29 γκολ την τρέχουσα σεζόν με τη Μίντλεσμπρο. Τόσα γκολ είχε με τον «Δικέφαλο» σε τρεις περιόδους!

Ο Τσούμπα Άκπομ είναι συγκλονιστικός την τρέχουσα σεζόν με προπονητή τον παλαίμαχο άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάικλ Κάρικ. Αυτός βρήκε το κουμπί του, όπως έχει κάνει και ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Μόνο που ο Άκπομ στους Θεσσαλονικείς ήταν ένας ικανός φορ, ενώ τώρα είναι «πολυβόλο»

Ο 27χρονος Άγγλος φορ με καταγωγή από τη Νιγηρία δεν σταματάει να σκοράρει με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο. Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ, στη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Χαλ του Δημήτρη Πέλκα, το βράδυ της Τετάρτης. Έτσι, ο Άκπομ έφτασε στο πρωτάθλημα τα 28 γκολ σε 36 συμμετοχές κι έχει ένα ακόμα στο Κύπελλο σε έναν αγώνα. Συνολικά 29 γκολ, σε 38 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Ο Άκπομ, μάλιστα, έγραψε ιστορία στην Championship, αφού βρήκε δίχτυα για ένατο σερί εντός έδρας παιχνίδι. Από τα 36 ματς, παράλληλα, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα, σκόραρε στα 22. Έχει σκοράρει δηλαδή στο 61 των αγώνων που έπαιξε.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Άκπομ ποτέ δεν είχε στο πρωτάθλημα διψήφιο αριθμό γκολ σε μία σεζόν και φέτος έχει τρία ματς για την κανονική διάρκεια, χωρίς να υπολογίζονται τα μπαράζ ανόδου στην Premier League στα οποία θα πάρει μέρος η Μίντλεσμπρο, για να πιάσει τα 30 γκολ σε μία σεζόν!

Ο Νιγηριανός στην καταγωγή φορ, ο οποίος έχει τρομερά σωματικά προσόντα, είναι ομαδικός παίκτης, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν είχε δείξει εκτελεστική δεινότητα, όπως ο Πρίγιοβιτς. Είχε 10 γκολ τη σεζόν 2012-13 και 9 γκολ την περίοδο 2014-15. Αυτά είναι τα περισσότερα σε μία σεζόν, σε ό,τι αφορά πρωτάθλημα, αλλά ήταν με την Κ21 της Άρσεναλ. 

Στον ΠΑΟΚ πάντα τον είχαν σε εκτίμηση, ωστόσο, την πρώτη φορά λόγω και της επιθυμίας του παίκτη παραχωρήθηκε πριν τα κρίσιμα ματς με την Κράσνονταρ. Αν δεν είχε πουληθεί, ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Πέρσι, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει με την ομάδα του γι' αγορά. Επίσης, είχε ακουστεί και το όνομα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Κι όλα αυτά ενώ η Μίντλεσμπρο τον είχε τελειωμένο τα δύο πρώτα χρόνια... 

Σε επίπεδο πρώτης ομάδας με ΠΑΟΚ, Άρσεναλ, Νότιγχαμ, Χαλ, Μπράιτον, Σιντ Τρούιντεν, Κόβεντρι, Μπρέντφορντ (έπαιζε συχνά δανεικός από την Άρσεναλ) ο Άκπομ δεν είχε περισσότερα από επτά γκολ σε έναν χρόνο. Μόνο για το πρωτάθλημα. Τα επτά γκολ ήταν το ρεκόρ του και τα πέτυχε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2019-20, ενώ τη χρονιά του πρωταθλήματος είχε έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κι αναφερόμαστε σε όλες τις διοργανώσεις, εντός κι εκτός συνόρων, ο Άκπομ αναλυτικά είχε: Εννέα γκολ τη σεζόν του νταμπλ. Εννέα γκολ την περίοδο 2019-20 κι έντεκα γκολ πέρσι που γύρισε δανεικός από τη Μίντλεσμπρο μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα. Στα τρία ματς που έπαιξε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020 με Μπεσίκτας, Μπενφίκα και ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, είχε δύο ασίστ κι ένα χαμένο πέναλτι. Συνολικά 29 γκολ.

Γίνεται αντιληπτό, ότι ο Άκπομ έχει φέτος 29 γκολ σε 38 συμμετοχές στη Μίντλεσμπρο. Όσα πέτυχε με τον ΠΑΟΚ σε τρία χρόνια στην Τούμπα και συνολικά σε 131 αγώνες!

Η τιμή του αν και μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τη Μίντλεσμπρο, σύμφωνα με το transfermarkt είναι στα επτά εκατ. ευρώ κι αν δεν κερδίσει την άνοδο με την ομάδα του, όλο και κάποια ομάδα της Premier League είναι πιθανό να κινηθεί για την απόκτησή του. Υπάρχουν, πάντως, σενάρια από την Τουρκία για τη Γαλατασαράι.