Το νέο γκολ του ασταμάτητου Άκπομ σε μία ονειρική σεζόν και οι αναμενόμενες μεταγραφικές «σειρήνες» (vid)

Τσούμπα Άκπομ

i

© Print Screen

Το νέο γκολ του ασταμάτητου Άκπομ σε μία ονειρική σεζόν και οι αναμενόμενες μεταγραφικές «σειρήνες» (vid)

Ο Τσούμπα Άκπομ πέτυχε γκολ σε ακόμη ένα ματς, στην εντός έδρας ήττα της Μίντλεσμπρο κόντρα στην Μπερνλι (1-2) κι έδωσε συνέχεια στην απίθανη σεζόν που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής.

Ο Τσούμπα Άκπομ διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας του, καθώς στο χθεσινό ματς (7/4) της Μίντλεσμπρο, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα ξανά. Η ομάδα του Άγγλου φορ γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Μπέρνλι (1-2), η οποία μετά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στην Premier League.

Ο σκόρερ στην ήττα των γηπεδούχων ήταν για άλλη μία φορά ο... συνήθης ύποπτος Άκπομ. Ο 27χρονος άσος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 48ο λεπτό κι έφερε το ματς στα ίσα, όμως το γκολ δεν ήταν τελικά αρκετό Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 67 βαθμούς κι όπως όλα δείχνουν θα «παλέψει» στα μπαράζ, με στόχο ένα εισιτήριο στα σαλόνια της Premier League.

Με αυτό το τέρμα, ο Τσούμπα Άκπομ πέτυχε το 26ο γκολ του στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε τα 27 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Ο άλλοτε παίκτης του «Δικεφάλου» πραγματοποιεί σεζόν καριέρας, καθώς σε κάθε ματς δείχνει ασταμάτητος, αποτελώντας ένα από τα «κανόνια» της Ευρώπης.

Να θυμίσουμε, πριν ένα μήνα ο Άκπομ έσπασε ένα ρεκόρ 33 ετών. Πιο αναλυτικά, με το γκολ του κόντρα στη Ρέντινγκ για την 35η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της αγγλικής ομάδας που ξεπερνάει τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, μετά το 1990 και τα 21 τέρματα που είχε πετύχει ο Μπέρνι Σλάβεν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, με τις φετινές του επιδόσεις ο Άκπομ έχει μπει στο στόχαστρο πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κι αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα, της επερχόμενης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Τέλος, ο Άκπομ αποτέλεσε ένα από τα... αγαπημένα παιδιά του Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέτρησε 131 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 29 γκολ, εννιά ασίστ, μία κατάκτηση Κυπέλλου με γκολ δικό του στον τελικό κι ένα αήττητο πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου έπειτα από 34 χρόνια.