Άκπομ: Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ «σαρώνει» στην Championship

Τσούμπα Άκπομ

i

Τσούμπα Άκπομ / ©Middlesbrough FC

Άκπομ: Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ «σαρώνει» στην Championship

Sportal newsroom 17:21 - 17.02.2023

Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα γήπεδα της Championship, με την φανέλα της Μίντλεσμπορ.

Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, συνεχίζει να εντυπωσίαζει στα γήπεδα της Championship, με την φανέλα της Μίντλεσμπρο. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής βγήκε για δεύτερη φορά την φετινή χρονιά παίκτης του μήνα και συγκεκριμένα του Ιανουαρίου, στον οποίο βρήκε δίχτυα τρεις φορές στο πρωτάθλημα.

Ο 27χρονος είχε πάρει μεταγραφή στην αγγλική ομάδα από τον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβρη του 2020, αλλά ο πρώτος χρόνος δεν πήγε πολύ καλά, έχοντας μόλις πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 39 εμφανίσεις. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Άγγλος επιθετικός δόθηκε δανεικός στον «δικέφαλο του βορρά» τον Αύγουστο του 2021, αλλά έναν χρόνο μετά επέστρεψε στην Μίντλεσμπρο και την «οδηγεί» στα play-off ανόδου στην Premier League.

Συγκεκριμένα την φετινή χρονιά έχει σκοράρει 18 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 17 είναι στο πρωτάθλημα, στο οποίο είναι πρώτος σκόρερ. Τον Νοέμβριο επίσης είχε βγει παίκτης του μήνα, για πρώτη φορά, όπου είχε σκοράρει τρία γκολ και είχε δώσει μία ασίστ.

Ο Άγγλος είχε και ένα πέρασμα τριών χρόνων από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο είχε 131 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 29 γκολ και εννέα ασίστ, ενώ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδος.