Στα 15 εκατομμύρια ευρώ η αξία του Κωνσταντέλια σύμφωνα με το CIES Football Observatory

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

© Intime

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ η αξία του Κωνσταντέλια σύμφωνα με το CIES Football Observatory

Ιάσονας Τσίλης 14:42 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 01.10.2023

Ο νεαρός αστέρας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κωνσταντέλιας, βρίσκεται στη λίστα των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την αξία του να κοστολογείται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει γίνει αρκετά γνωστός στο εξωτερικό, λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων που πραγματοποιεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το CIES Football Observatory, το οποίο είναι ένας ερευνητικός οργανισμός που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και έχει έδρα την Ελβετία, έβγαλε μία λίστα με τους κορυφαίους και πιο ακριβούς παίκτες που δεν αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο νεαρός Έλληνας αστέρας βρέθηκε στην κορυφαία δεκάδα της εν λόγω λίστας. Συγκεκριμένα, το CIES τον τοποθέτησε στην όγδοη θέση, με την αξία του να κοστολογείται στα 15,4 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς σαν τον Ιβάν Χάιμε, που είχε ακουστεί το περασμένο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά κατέληξε στην Πόρτο.

Στην κορυφή της λίστας, ο Γιοχάν Μπακαγιόκο που αγωνίζεται στην Αιντχόφεν, με 32,2 εκατομμύρια ευρώ, στη δεύτερη θέση ο Αντόνιο Νούσα της Κλαμπ Μπριζ, αγγίζοντας τα 25 εκατομμύρια ευρώ και τρίτος ο Γκονζάλο Πλάτα της Αλ Σαντ στα 23,5.

Η αξία του 20χρονου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, είναι αρκετά πιθανό να ανέβει ακόμη περισσότερο αν συνεχίσει στο ρυθμό που αγωνίζεται από την περσινή σεζόν. Φέτος, μετράει ήδη τέσσερα γκολ σε 13 εμφανίσεις και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η επιλογή του να παραμείνει και φέτος στον Δικέφαλο. παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε για εκείνον, εκτός συνόρων, ίσως αποδειχθεί ευεργετική για τον ίδιο, αφού θα μπορέσει να πάρει πιο πολλές εμπειρίες σε ένα γνώριμο περιβάλλον και να ωριμάσει ακόμα περισσότερο ποδοσφαιρικά, πριν το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.