Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη έφερε... χρυσάφι στα ταμεία

Κωνσταντέλιας - Τόμας

i

Κωνσταντέλιας - Τόμας/©Intime

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη έφερε... χρυσάφι στα ταμεία

Εκτός από το αήττητο σερί και την πρόκριση στους «16», η εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League τον έχει οδηγήσει και σε σημαντικό οικονομικό κέρδος.

Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ «χτύπησε» ξανά!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πήγε στη Φρανκφούρτη για έναν... τελικό πρωτιάς και κατάφερε να επικρατήσει της Άιντραχτ με 2-1, σε ένα ιστορικό βράδυ για τον Δικέφαλο. Οι ασπρόμαυροι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο στη Γερμανία, «κλείδωσαν» την κορυφή στον όμιλο και ταυτόχρονα... πέταξαν για τους «16» του Conference League. Εκτός από την πρόκριση ωστόσο, τεράστιο κέρδος υπάρχει και σε οικονομικό επίπεδο. 

Τη φετινή σεζόν το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και μέχρι σήμερα «τρέχει» ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (8 νίκες - 3 ισοπαλίες). Όσον αφορά στα κέρδη, με τις συνεχόμενες προκρίσεις το καλοκαίρι, ο Δικέφαλος έβαλε αρχικά στα ταμεία του 300.000 ευρώ (από 100 χιλιάδες η πρόκριση σε κάθε γύρο). 

Επίσης, στα ταμεία του συλλόγου μπήκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα έξτρα μπόνους συμμετοχής στους ομίλους που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Οι τέσσερις νίκες στον όμιλο θα φέρουν στα ταμεία 2 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόσφατη ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν θα προσθέσει ακόμη 166.000 ευρώ. Να θυμίσουμε πως η ομάδα ης Θεσσαλονίκης έχει μπροστά της άλλη μία τελευταία ευρωπαϊκή υποχρέωση για τον όμιλο κόντρα στην Ελσνίκι στην Τούμπα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής (14/12, 19:45). 

Επιπλέον, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή στους «16» του Conference League, θα πάρει ως μπόνους 650.000 ευρώ για την πρώτη θέση στον όμιλο και άλλες 600.000 ευρώ για την πρόκρισή του. Μέχρι στιγμής όλα αυτά υπολογίζονται στα 8 εκατ. ευρώ, χωρίς στην εξίσωση να μπαίνει το Market Pool της κάθε χώρας, αλλά και τα έσοδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ από τα εισιτήρια κλπ.

Το περσινό πάθημα με το κάζο κόντρα στη Λέφσκι φαίνεται να έχει γίνει μάθημα για τον Δικέφαλο, ο οποίος δείχνει ικανός για μία μεγάλη πορεία στο Conference League, όπως τη σεζόν 2021-22.