Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Intime

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:33 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 14.03.2024

Γνωστές έγιναν οι αρχικές επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ (14/3, 19:45), για τους «16» του Conference League.

Μετά την ήττα στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ (2-0), ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει τη μεγάλη ανατροπή!

Ο Δικέφαλος θα κοντραριστεί με την Ντίναμο στη ρεβάνς της Τούμπας (14/3, 19:45), με φόντο τα προημιτελικά του Conference League.

Λίγη ώρα πριν από τη σέντρα, έγιναν γνωστές οι αρχικές επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού σε ότι αφορά την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκινάει ο Κοτάρσκι, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα.

Μεϊτέ και Σβαμπ θα είναι το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, με την τριάδα πίσω από τον φορ να απαρτίζεται από τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον.

Ο Μπράντον Τόμας είναι ο ποδοσφαιριστής που επιλέχτηκε για την αιχμή του δόρατος.

Αναλυτικά η ενδεκάδα του «Δικεφάλου»

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας.

Η ενδεκάδα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς, Χότζα, Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

Λουτσέσκου: «Η ομάδα ξέρει πώς να παίρνει αποτελέσματα, η μπάλα είναι στους παίκτες»

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του «τελικού», ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την πνευματική κατάσταση της ομάδας και το τι πρέπει να κάνει για να πάρει την πρόκριση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πώς να το εξηγήσω; Πάμε στη μάχη για να προκριθούμε. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία μας, που φτάνουμε στους “8” την Ευρώπης. Είναι κάποιοι παίκτες που ήταν σε εκείνη την περίπτωση. Το συζητήσαμε με τους παίκτες, είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι που πρέπει να βρεις μέσα στην ψυχή σου, να βρεις την έμπνευση, να απαντήσουμε, να επιστρέψουμε, να παλέψεις κόντρα στον εαυτό σου, να τα δώσεις όλα για την πρόκριση. Η πρόκριση είναι πιο δύσκολη από ό,τι ήταν στο ματς στο Ζάγκρεμπ. Στο ποδόσφαιρο σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πώς ξεπερνιέται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

«Σωματικά είμαστε πολύ καλά και στο Ζάγκρεμπ τελειώσαμε το παιχνίδι μέσα στην περιοχή τους. Δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, όπως το τελευταίο παιχνίδι. Πιέσαμε αρκετά. Πνευματικά έχουμε ένα πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια. Είναι φανερό ότι από τη δική μας πλευρά υπήρχε έλλειψη αντίδρασης, η θέληση να πάρουμε να πάρουμε ρίσκα για να βγούμε από τις θέσεις μας. Δεν τολμήσαμε να κάνουμε λάθη, αλλά ήμασταν φοβισμένοι κι αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη χωρίς να μας πιέσεις ιδιαίτερα ο αντίπαλος.

Αυτό δείχνει ότι το μυαλό μας κουράστηκε λίγο. Έχουμε ένα παιχνίδι πριν τη διακοπή, μετά τη διακοπή θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Κάποιοι θα πάνε στις εθνικές τους ομάδες και θα φρεσκάρουν το μυαλό τους κι όσοι μείνουν θα βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου κι όλοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να πάρουμε την πρόκριση».