ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είναι προγραμματισμένο να παίξουν - αλλά δε θα παίξουν - στις 14 Απριλίου

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

©Intime

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είναι προγραμματισμένο να παίξουν - αλλά δε θα παίξουν - στις 14 Απριλίου

Κώστας Τόπας 12:25 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 15.03.2024

Το πρόγραμμα των playoffs για την 5η αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η εν λόγω αναμέτρηση δεν θα πραγματοποιηθεί εκείνο το διάστημα, δηλαδή στις 14 Απριλίου, καθώς θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία.

Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της εν λόγω διοργάνωσης, υπάρχει μία ευνοϊκή διάταξη του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα της Ελλάδας που περνάει στους «8», τα ημιτελικά και τον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε το αίτημα αναβολής της για αγώνα πρωταθλήματος γίνεται αυτόματα δεκτό.

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα: α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA», αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη του Κανονισμού της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αφού βρίσκονται στα προημιτελικά, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή του εκάστοτε αγώνα.

Οι προημιτελικοί του Conference League θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαΐου. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου, με την Opap Arena να φιλοξενεί αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση. Η πρόκριση των δύο ελληνικών ομάδων στους «8» του Conference League ενδεχομένως να φέρει κι αλλαγές στο πρόγραμμα της Stoiximan Super League.

Στις 7 Απριλίου είναι προγραμματισμένες οι αναμετρήσεις Λαμία - Ολυμπιακός (17:00) και ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (20:30) για την αγωνιστική των playoffs στης Stoiximan Super League. Επειτα ακολουθούν τα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά του Conference League. Συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου. Την αμέσως επόμενη Κυριακή (14/03) το πρόγραμμα των playoffs για την 5η αγωνιστική περιλαμβάνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30) στην Τούμπα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο ντέρμπι δεν θα πραγματοποιηθεί εκείνο το διάστημα Δηλαδή στις 14 Απριλίου, καθώς αναμένεται να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία.

Τι πρέπει να κάνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για να ανέβει η Ελλάδα στο ranking της UEFA και τι σημαίνει η 17η θέση
CONFERENCE LEAGUE

11:59 - 15.03.2024

Τι πρέπει να κάνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για να ανέβει η Ελλάδα στο ranking της UEFA και τι σημαίνει η 17η θέση

Οι επικές προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League, διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες της Ελλάδας για κατάληψη της 15ης θέσης της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Τι πρέπει να κάνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για να ανέβει η Ελλάδα στο ranking της UEFA και τι σημαίνει η 17η θέση, όπου και βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Ταυτόχρονα να σημειωθεί πως η ΑΕΚ μέχρι τις 14 Μαΐου θα πρέπει να έχει παραδώσει το γήπεδο στην UEFA για τον τελικό του Conference League.