Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με ποίημα του Σπόραρ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με ποίημα του Σπόραρ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό

Γιώργος Σακελλαρίου 21:26 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 14.02.2024

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον ημιτελικό του Κυπέλλου κι έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο για πρόκριση στον τελικό. Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας.

Σ’ ένα επεισοδιακό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έβγαλε περισσότερο πάθος, ένταση και ποιότητα και πλήγωσε τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του στην επιστροφή στην Τούμπα.

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν πιο ουσιαστικοί, είχαν καθαρό μυαλό και με γκολ του Σπόραρ, που προήλθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, πήραν μία σπουδαία νίκη με 1-0 κι ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, στη ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, έπειτα από τα χαστούκια που αντάλλαξαν Τάισον και Μπακασέτας, οι δύο πρωταγωνιστές στη φάση του πέναλτι στον αγώνα πρωταθλήματος στην Τούμπα.

Μπήκε καλύτερα ο Παναθηναϊκός

Οι Θεσσαλονικείς είχαν διάθεση να πιέσουν ψηλά με την έναρξη του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και στο πρώτο τέταρτο είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 3’ σέντρα από δεξιά του Παλάσιος έκοψε ο Κεντζιόρα προ του Σπόραρ και στο 8’ ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Μπερνάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος εντός περιοχής άργησε να σουτάρει και κόπηκε.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, χάθηκαν ευκαιρίες

Στο 13’ είχε την πρώτη καλή ανάπτυξη του ο «Δικέφαλος». Σέντρα του Ζίβκοβιτς από αριστερά ο Τόμας δεν κατάφερε να τη βρει με το κεφάλι και πίσω του έκανε την προβολή ο Ντεσπόντοφ, όμως, άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα και την έστειλε άουτ.

Στο 15’ τρομερή αλλαγή παιχνιδιού του Μάρκος Αντόνιο στον Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν δυνατή η κάθετη του Σέρβου κι ο Ντραγκόβσκι μπλόκαρε προ του Τόμας.

Στο 21’ άγγιξε το γκολ ο ΠΑΟΚ. Ο Ντεσπόντοφ έδωσε αριστερά στον Ράφα Σοάρες, αυτός γύρισε και ο Τόμας έκανε την προβολή στη μικρή περιοχή, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Ντραγκόβσκι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τόμας έδωσε στον Ντεσπόντοφ κι αυτός εντός περιοχής με το αριστερό σούταρε άουτ.

Στο 32’ είχε καλή στιγμή ο Παναθηναϊκός. Ο Μπερνάρ έβγαλε μπαλιά αριστερά στον Παλάσιος, ωστόσο, ο Αργεντινός έκανε κακό κοντρόλ, η μπάλα έφυγε προς τα πίσω και στη συνέχεια το μακρινό σουτ που επιχείρησε κόντραρε.

Στο 35’ σε αντεπίθεση του «τριφυλλιού» ο Μπερνάρ μπήκε από αριστερά στην περιοχή κι εκτέλεσε, αλλά ο Κεντζιόρα έβαλε την κόντρα σε κόρνερ.

Στο 36’ ο Τόμας από το βολέ του Κοτάρσκι έφυγε στην κόντρα, αλλά τον πρόλαβε ο Μλαντένοβιτς και στο 37’ μακρινό σουτ του Μλαντένοβιτς κατέληξε στον Κοτάρσκι.

Στο 42’ είχε ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Φάουλ του Ντεσπόντοφ από αριστερά, ο Ντραγκόβσκι με γροθιές απομάκρυνε πάνω στον Τόμας κι αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε το γυριστό σουτ κι έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ ο Σπόραρ με 12 πράσινες επαφές!

Ο Παναθηναϊκός, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, μπήκε ξανά καλά και στο 47’ δυνατό σουτ του Αράο κόντραρε στον Μιχαηλίδη σε κόρνερ.

Στο 53’, όμως, έγινε το 1-0 για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα από αριστερά, η μπάλα πήγε δεξιά, όπου Κώτσιρας έκανε τη σέντρα, ο Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε προσωρινά και ο Σπόραρ από κοντά άνοιξε το σκορ!

Ένα γκολ που ξεκίνησε από τον Ντραγκόβσκι και την άγγιξε μόνο ο Κοτάρσκι από τον ΠΑΟΚ μέχρι το γκολ!

Ευκαιρία ο Σπόραρ

Στο 60’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0. Από αριστερά ο Μλαντένοβιτς γύρισε στον Σπόραρ, αυτός απέφυγε εκπληκτικά με περιστροφή του σώματος Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πιέζει, αλλά πλέον υπήρχαν χώροι και στο 64’ ο Σπόραρ έκανε το μακρινό σουτ και απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Στο 74’ ο Τερίμ έβαλε στα χαφ τον Ζέκα και προώθησε τον Μπακασέτα, ενώ στο 75’ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία. Σε κόρνερ του Μουργκ, ο Σαμάτα έκανε την κεφαλιά κι απέκρουσε εκπληκτικά ο Ντραγκόβσκι.

Χαμός με Τάισον, Μπακασέτα

Στο 77’ Τάισον και Μπακασέτας προχώρησαν σε μία απαράδεκτη ενέργεια. Σε μία μονομαχία στο κέντρο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο κι ο ένας έδινε στον άλλον χαστούκια. Ο Ολλανδός Λιντχάουτ κάλεσε τους δύο παίκτες και τους απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Το ματς πλέον ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, ενώ οι πράσινοι έπαιξαν 3-5-1 με φορ τον Μαντσίνι! Στο 88' ο τελευταίος εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ!

Στο 93' ο «Δικέφαλος» είχε δοκάρι. Ο Μεϊτέ εκτός περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Αράο, στη συνέχεια στον Γεντβάι και κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού!

Απίθανη στιγμή: Ο Μπράντον σηκώθηκε από τον πάγκο και τράβηξε τον Μλαντένοβιτς για να τον σταματήσει (vid)

Απίθανη στιγμή: Ο Μπράντον σηκώθηκε από τον πάγκο και τράβηξε τον Μλαντένοβιτς για να τον σταματήσει (vid)

Μία απίθανη στιγμή εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον Μπράντον Τόμας και τον Μλαντένοβιτς, με τον πρώτο να σηκώνεται από τον πάγκο και να τραβάει τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο MVP 

Ο Σπόραρ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ντέρμπι και ασφαλώς παίρνει το βραβείο. Εξαιρετικό ματς για τους φιλοξενούμενους έκαναν και οι Ντραγκόβσκι, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, ενώ αρκετά καλοί ήταν και οι Μπερνάρ, Μπακασέτας. Γενικά από το «τριφύλλι» δεν υστέρησε κανείς. Από τους γηπεδούχους, ελάχιστοι παίκτες ήταν σε καλή μέρα κι από τους καλύτερους ήταν ο Κοτάρσκι, ο οποίος είχε και σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σπόραρ, ενώ στο γκολ απέκρουσε την κεφαλιά του Μπερνάρ.

 ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ 

Ένα ματς που λήγει 1-0 σημαίνει ασφαλώς ότι κρίθηκε στο γκολ του Σπόραρ. Θα μπορούσε, κάλλιστα να γίνει το 2-0 σε φάση του Σλοβένου, αλλά και το 1-1 στην κεφαλιά του Σαμάτα που έβγαλε ο Ντραγκόβσκι ή στο δοκάρι του Μεϊτέ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (87' Χουάνκαρ), Πέρεθ, Τσέριν (87' Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Μπερνάρ (86' Βαγιαννίδης), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).