Στη διάθεση του Λουτσέσκου ο Εκόνγκ

Στη διάθεση του Λουτσέσκου ο Εκόνγκ

Μάνος Τσαλγατίδης 20:29 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:57 - 20.05.2024

Ο Νιγηριανός στόπερ του ΠΑΟΚ Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ προπονήθηκε με την ομάδα.

O Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ επέστρεψε και με τη βούλα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος των υπολοίπων.

Ο Νιγηριανός στόπερ, όπως είναι γνωστό, πήγε στο Κόπα Άφρικα, ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του κι έφτασε έως τον τελικό, αλλά ηττήθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού κι έχασε τον τίτλο.

Στο τουρνουά ο Εκόνγκ αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Τραυματίστηκε σοβαρά, γύρισε στην Ελλάδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Έτσι, ο Κεντζιόρα πήρε σερί αγώνες, ενώ ο Εκόνγκ, ο οποίος είχε ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια, ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να τέθηκε στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού Ράζβαν Λουτσέσκου, όμως, μοιάζει απίθανο να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια από τα επόμενα ματς και φυσικά αναμένεται ν’ αποτελέσει και παρελθόν από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Διπλή αποστολή για τους παίκτες το απόγευμα της Τετάρτης (08.05) στη Νέα Μεσημβρία, με τη δουλειά να αφορά τόσο το τακτικό κομμάτι, όσο και τη φυσική κατάσταση, ενόψει των τελικών που έχει μπροστά της η ομάδα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν μερικές παρτίδες rondo. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν εναλλάξ, στην τακτική μέσα από διάφορες ασκήσεις και στη φυσική κατάσταση μέσω παιχνιδιών 4 Vs 4 υψηλής έντασης.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό, ακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος της ομαδικής προπόνησης.

Ο Νιγηριανός αμυντικός θα ακολουθήσει για ένα διάστημα και έξτρα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και σταδιακής επανένταξης, ώστε να καταστεί απολύτως διαθέσιμος για τους αγώνες. Την Πέμπτη (09.05) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία».