ΠΑΟΚ στο Sky Sports: «Είχαμε άψογη συνεργασία με την Αμπερντίν, είμαστε από τη φύση μας ενάντια στον ρατσισμό»
i

©intime

ΠΑΟΚ στο Sky Sports: «Είχαμε άψογη συνεργασία με την Αμπερντίν, είμαστε από τη φύση μας ενάντια στον ρατσισμό»

Δημήτρης Χούπης 18:46 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 10.11.2023

Ο ΠΑΟΚ με μία τοποθέτηση στο Sky Sports σχολίασε την καταγγελία της Αμπερντίν για ρατσιστική επίθεση σε παίκτη της, λέγοντας πως η ομάδα είναι από τη φύση της ενάντια στον ρατσισμό.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Αμπερντίν στην Τούμπα, η σκωτσέζικη ομάδα προχώρησε σε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε παίκτη της και συγκεκριμένα στον Χαμπίμπ Γκουεγέ. Ωστόσο ο «δικέφαλος» πήρε θέση για τα όσα ειπώθηκαν λέγοντας πως όλα αυτά είναι προϊόν φαντασίας. 

Μία μέρα μετά το παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μίλησε στο Sky Sports και τοποθετήθηκε για τις καταγγελίας, λέγοντας πως ο σύλλογος είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό. Ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως και στα δύο παιχνίδι οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν άψογα. 

«Και στα δύο παιχνίδια, στο Αμπερντίν και στη Θεσσαλονίκη, οι φίλαθλοι έγιναν απόλυτα αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες. Έγιναν δύο θεαματικά παιχνίδια, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό περιστατικό προσβολής ή επιθετικές συμπεριφορές. Οι δύο ομάδες είχαν άψογη συνεργασία. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες, είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό και στην Τούμπα αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προβλήματα στο παρελθόν, εκτός από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά», ήταν τα λόγια της ομάδας στην αρχή και συνέχισε: 

«Οι αρμόδιοι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα, οπότε για εμάς το πιο σημαντικό παραμένει η ωραία ανταλλαγή ποδοσφαιρικής κουλτούρας και στα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων μας».