Συνεχίζει την προετοιμασία ο ΠΑΟΚ ενόψει Λεωφόρου - Ξανά ατομικό για Μπάμπα

Μπάμπα

i

© Intime

Συνεχίζει την προετοιμασία ο ΠΑΟΚ ενόψει Λεωφόρου - Ξανά ατομικό για Μπάμπα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:56 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 26.03.2024

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του με φόντο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Σε ρυθμούς Παναθηναϊκού κινούνται άπαντες στον ΠΑΟΚ, με το ντέρμπι της Λεωφόρου για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (31/3).

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς της Λεωφόρου, με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Από την άλλη, ο ο Γουίλιαμ Τρόστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία.

Το σημερινό πρόγραμμα (26/3) περιελάμβανε δουλειά στη φυσική κατάσταση και την τακτική. Η προπόνηση ξεκίνησε με παιχνίδια κατοχής, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στην αμυντική συμπεριφορά, στο transition και στην ανάπτυξη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ:

«Εν αναμονή της επιστροφής των διεθνών, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου συνεχίζει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Την Τρίτη (26.03) το πρόγραμμα περιελάμβανε δουλειά στη φυσική κατάσταση και την τακτική. Η προπόνηση ξεκίνησε με παιχνίδια κατοχής, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στην αμυντική συμπεριφορά, στο transition και στην ανάπτυξη.

Στο τελευταίο κομμάτι οι παίκτες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες κι έπαιξαν τουρνουά σε υψηλό τέμπο.Ο Μπάμπα δούλεψε ατομικά στο γήπεδο και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία.

Την Τετάρτη (27.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία».

Εκόνγκ για τον τραυματισμό του: «Είχα πρόβλημα στο περπάτημα, υπέφερα από σκίσιμο στον δικέφαλο μηριαίο»

Ο 30χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στο CNN World Sports αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έκανε λόγο και για τη διαχείρισή του.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Υπέφερα από ένα σκίσιμο στον δικέφαλο μηριαίο. Στον έξω τένοντα του μηραίου. Η πρώτη ενόχληση ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων. Μπόρεσα να συνεχίσω να παίζω και όταν έκανα άλλη μια μαγνητική τομογραφία μετά το τουρνουά, ανακαλύψαμε ότι πράγματι είχε σπάσει.

Μετά δεν μπόρεσα να προπονηθώ πραγματικά, αφού το να παίζω με αυτό το πρόβλημα, με πονούσε τόσο πολύ. Απλώς προσπαθούσα να μειώσω το πρήξιμο με πάγο. Μπορεί να προπονούμουν για 30 λεπτά την ημέρα πριν από κάθε παιχνίδι και μετά μπορείς να επιβιώσεις στον αγώνα χάρη σε ένα μείγμα αδρεναλίνης και παυσίπονων. Το έβλεπα καθαρά την επόμενη μέρα του παιχνιδιού, καθώς είχα πρόβλημα στο περπάτημα».