Η «διαβολοβδομάδα» του ΠΑΟΚ θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και θα κρίνει πολλά

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Η «διαβολοβδομάδα» του ΠΑΟΚ θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και θα κρίνει πολλά

Τα επερχόμενα ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το... μέλλον της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρεις «τελικούς», οι οποίοι εκτός από χρήσιμα συμπεράσματα θα κρίνουν πολλά για το... μέλλον της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Μπορεί ο Γολγοθάς του Δικεφάλου να μην ξεκίνησε με τρίποντο, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο +1 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι ο Ελίασον άνοιξε το σκορ και χάρισε το προβάδισμα στην Ένωση. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος του Βορρά πίεσε ψηλά με σκοπό να βρει το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφερε. Αρχικά στάθηκε άτυχος στο δοκάρι του Ντεσπόντοφ, ωστόσο λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις ο Τόμας Κεντζιόρα έφερε τη.., λύτρωση για το τελικό 1-1.

Το ντέρμπι Δικεφάλων αποτελεί παρελθόν κι άπαντες στο ασπρόμαυρο «στρατόπεδο» στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη μέρα. 

Πλέον, σειρά έχει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αύριο Τετάρτη (14/2, 19:30), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στη γεμάτη (μετά από καιρό) Τούμπα το «τριφύλλι», ενώ τέσσερις μέρες μετά θα ακολουθήσει το εντός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (18/2, 20:30). Τέλος, η απαιτητική «διαβολοβδομάδα» θα κλείσει με τη ρεβάνς στη Λεωφόρο (21/2, 19:00).

Το απόλυτο 3/3 κόντρα στους «αιώνιους» θα αγγίξει την τελειότητα για το σύνολο του Λουτσέσκου, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος.

Το πρόσφατο παρελθόν κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Τη φετινή σεζόν, ο Δικέφαλος μετράει δύο νίκες, μία... πικρή ισοπαλία και καμία ήττα κόντρα στους «αιωνίους». 

Πιο αναλυτικά, με τους Πειραιώτες ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα εμφατικό διπλό στο Φάληρο (2-4), ενώ κόντρα στους πράσινους το κοντέρ γράφει ένα τρίποντο και μία ισοπαλία, η οποία προήλθε χάρη στο buzzer beater του Γερεμέγεφ.

7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-4
20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

1ος ημιτελικός: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (14/2, 19:30)
23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (18/2, 20:30)
2ος ημιτελικός: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (21/2, 19:00)