Η Παρί ετοίμασε το νέο «χρυσό» συμβόλαιο για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μέσι (vids)
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Η Παρί ετοίμασε το νέο «χρυσό» συμβόλαιο για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μέσι (vids)

Κώστας Τόπας 10:50 - 10.01.2023

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία τρίβει τα χέρια της πριν από αυτή τη νέα συμφωνία, που αφενός θα σημαίνει μεγάλες δαπάνες, αφετέρου όμως θα αποφέρει τεράστια οφέλη.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, έχει επιστρέψει στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν κι ανεβάζει ρυθμούς προκειμένου να τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή του, Κριστόφ Γκαλτιέ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο 35χρονος αστέρας να υπογράψει εντός των επόμενων ημερών το νέο του συμβόλαιο με τη Παρί, που θα τον κρατήσει στο σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Λιονέλ Μέσι, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Παριζιάνους, προκειμένου οι δύο πλευρές να επεκτείνουν τη συνεργασίας τους. Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου γνωρίζουν πως θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου ο «Pulga» να παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια κάτοικος Παρισιού. Η Παρί από την πλευρά της τρίβει τα χέρια της πριν από αυτό το νέο συμβόλαιο που αφενός θα σημαίνει μεγάλες δαπάνες, αφετέρου όμως θα αποφέρει τεράστια οφέλη.

Αυτή τη στιγμή ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός λαμβάνει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο πως με το νέο συμβόλαιο θα υπάρχουν κι ακόμη μεγαλύτερες απολαβές. Η ιδέα της Παρί Σεν Ζερμέν είναι να κεφαλαιοποιήσει παγκοσμίως ότι όταν φτάσει η στιγμή της απόσυρσης του Μέσι από την ενεργό δράση, αυτή θα είναι με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Ορίστηκε το «clasico» μεταξύ Κριστιάνο και Μέσι - Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια
REST OF THE WORLD

10:49 - 09.01.2023

Ορίστηκε το «clasico» μεταξύ Κριστιάνο και Μέσι - Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια

Στις 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί τελικά η φιλική αναμέτρηση της Αλ Νασρ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ενα ματς στο οποίο Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα αναμετρηθούν μετά από πολλά χρόνια.

 «Ο Λέο αποσύρεται στο Παρίσι». Αυτό είναι το σύνθημα που θέλει να μεταδώσει η Παρί στο μέλλον και αυτό που, σε επίπεδο εικόνας, μπορεί να της δώσει έσοδα και αξιοπιστία. Εμπορικά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει επίσης διαφορετική τιμή και η Παρί Σεν Ζερμέν σκοπεύει να βελτιώσει, κάτι δύσκολο αλλά εφικτό, τα οφέλη που είχε μέχρι τώρα μετά την υπογραφή του Μέσι.

Η άφιξη του Μέσι στην «Πόλη του Φωτός» είχε άμεσο αντίκτυπο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με την αργεντίνικη «El Economista», τα έσοδα του συλλόγου αυξήθηκαν κατά περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, μόνο την πρώτη χρονιά που ο Αργεντινός φόρεσε τα χρώματά του και που δεν κατέκτησε το Champions League. Οπως επίσης η υπογραφή του στην Παρί οδήγησε στην προσέλκυση έως και 10 νέων χορηγών. Μερικοί από αυτούς τους χορηγούς είναι μάρκες όπως π.χ. Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Snart Good Thins, Volt, Big Cola, Sports Water και Autohero.

Η επίδραση του Μέσι δημιούργησε επίσης αύξηση στον αριθμό των φανελών που πουλήθηκαν. Η Παρί πούλησε, σε αριθμούς της πρώτης της σεζόν, περισσότερες από ένα εκατομμύριο φανέλες, από 90 έως 160 ευρώ η καθεμία, πάνω από το 60% από αυτές να φέρουν το όνομα του Αργεντινού αστέρα. Η ζήτηση αυξήθηκε μεταξύ 30% και 40%. Μέσω της χορηγικής συμφωνίας της με τη Nike, στα ταμεία της γαλλικής ομάδας εισέρχονται περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και όλα αυτά είναι που θέλουν να αυξήσουν με το νέο συμβόλαιο μετά το 2023. Ενα συμβόλαιο που έχει ετοιμαστεί και αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι σε λίγες ημέρες...