Κι επίσημα από την Μπάγερν στην Παρί ο Λούκας Ερναντές έναντι 47 εκατ. ευρώ

Λούκας Ερναντές

i

PrtScr

Κι επίσημα από την Μπάγερν στην Παρί ο Λούκας Ερναντές έναντι 47 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 15:29 - 09.07.2023

Το μεσημέρι της Κυριακής (09/07) η Παρί Σεν Ζερμέν γνωστοποίησε την μεταγραφή του Λούκας Ερναντές από την Μπάγερν Μονάχου, έναντι 47 εκατομμυρίων ευρώ. Η ακριβότερη πώληση των Βαυαρών!

Ο Λούκας Ερναντές θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν τη νέα σεζόν και μέχρι και το καλοκαίρι του 2028. Ο σύλλογος του Παρισιού επισημοποίησε την μεταγραφή του Γάλλου μπακ το μεσημέρι της Κυριακής (09/07). Η Παρί πλήρωσε 47 εκατομμύρια ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Ερναντές, ο οποίος δεν έχει παίξει από τότε που ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο τον ταλαιπώρησε με τους «τρικολόρ» κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο του 2022.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά! Περίμενα να πάω στην Παρί για αρκετό καιρό, τελικά συνέβη. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λούκας Ερναντές κατά την παρουσίασή του.

Με την μεταγραφή του Ερναντές, η Παρί θα «γαλλοποιήσει» λίγο περισσότερο την ομάδα της, ενώ ο 27χρονος αμυντικός θα παίξει σε γαλλικό σύλλογο για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού πέρασε από Ατλέτικο και Μπάγερν. Υπενθυμίζεται ότι οι Βαυαροί πλήρωσαν το ποσό-ρεκόρ των 80 εκατομμυρίων ευρώ για να προσελκύσει τον ποδοσφαιριστή από τους «ροχιμπλάνκος» το 2019.

Τέλος, η πώληση του Ερναντές στην Παρί είναι η ακριβότερη του συλλόγου καθώς για τον Λεβαντόφσκι ο σύλλογος είχε πάρει 45 εκατομμύρια χωρίς μπόνους. Την πεντάδα των ακριβότερων πωλήσεων της Μπάγερν ολοκληρώνουν οι Ντόουγκλας Αουγκούστο στη Γιουβέντους (40 εκατομμύρια), Ματς Χούμελς στην Ντόρτμουντ (30,5 εκατομμύρια) και Τόνι Κρόος στη Ρεάλ (25 εκατομμύρια).