«Βράζουν» στην Αγγλία για το πέναλτι-σκάνδαλο της Παρί: «Είναι ληστεία, γελοία απόφαση του Μαρτσίνιακ» (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιουκάστλ

i

PrtScr

«Βράζουν» στην Αγγλία για το πέναλτι-σκάνδαλο της Παρί: «Είναι ληστεία, γελοία απόφαση του Μαρτσίνιακ» (vids)

Κώστας Τόπας 08:24 - 29.11.2023

Εξαλλοι είναι στη Νιουκάστλ και γενικότερα στην Αγγλία για το πέναλτι «σκάνδαλο» που καταλόγισε ο Μαρτσίνιακ και γλίτωσε την Παρί Σεν Ζερμέν από την ήττα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ένα πέναλτι σκάνδαλο στο 90+7' έσωσε τον βαθμό επί της «μισής» Νιούκαστλ, αφού της έλειπαν έντεκα βασικοί παίκτες, (1-1) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα, σε μία φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις. 

Συγκεκριμένα, σε μία σέντρα του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο σώμα και μετά στο απλωμένο χέρι του Τίνο Λιβραμέντο, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση σε replay, με συνέπεια τον καταλογισμό πέναλτι. Τελικά, ο Εμπαπέ σκόραρε από τη βούλα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και κράτησε απαράλλαχτη την απόσταση των δύο ομάδων στη βαθμολογία μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

«Για να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να το πιστεύω. Δεν ήμασταν τυχεροί στο τέλος, δεν νομίζω ότι ήταν πέναλτι... Αυτό που δεν σου διδάσκει το replay είναι η ταχύτητα με την οποία παράγεις τη φάση. Χτύπησε πρώτα το σώμα, αυτό είναι το κλειδί. 

Αν χτυπούσε πρώτος στο χέρι, θα πίστευα ότι δεν είναι πέναλτι, αλλά ίσως θα μπορούσε να έχει δίκιο, αλλά όταν χτυπήσει πρώτα σε ένα μέρος του σώματός του και μετά τα χέρια του είναι κάτω Δεν είναι πέναλτι. Δεν θα έπρεπε να μας κοστίσει το παιχνίδι», είπε ο Έντι Χάου, προπονητής της Νιούκαστλ, στο δίκτυο TNT .

 «Αυτό είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι μπάσκετ»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Παρί, Λουίς Ενρίκε τόνισε: «Αυτό είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι μπάσκετ. Είμαστε από τις ομάδες που σκοράρουν τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μια μέρα η μπάλα δεν θέλει να μπει και αυτό συμβαίνει. Είναι σαν το σενάριο μιας ταινίας τρόμου. Ελπίζω να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο»

Στην Αγγλία βλέπουν «ληστεία» εναντίον της Νιούκαστλ

Ο Άλαν Σίρερ, ο θρύλος της Νιούκαστλ, ήταν πολύ επικριτικός στα κοινωνικά του δίκτυα για το πέναλτι που καταλόγισε ο Σίμον Μαρσίνιακ, ο διαιτητής που έκρινε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας.

«Κάνε μου μια γ*** χάρη, φίλε. Τι σκ**... Μια εξαιρετική εμφάνιση από όλους τους παίκτες δεν πρέπει να καταστραφεί από μια άσχημη απόφαση», είπε ο Σίρερ.

«Πώς στο διάολο είναι αυτό το πέναλτι; Είναι γελοίο»

«Πώς στο διάολο είναι αυτό το πέναλτι για την Παρί; Είναι γελοίο», σχολίασε ο Γκάρι Λίνεκερ , παρουσιαστής του «Match of the Day».