Με πέναλτι-σκάνδαλο του Μαρτσίνιακ γλίτωσε από τη μισή Νιούκαστλ η Παρί - Μεγάλο διπλό πρόκρισης της Ντόρτμουντ στο Μιλάνο!

Με πέναλτι-σκάνδαλο του Μαρτσίνιακ γλίτωσε από τη μισή Νιούκαστλ η Παρί - Μεγάλο διπλό πρόκρισης της Ντόρτμουντ στο Μιλάνο!

Δημήτρης Χούπης 00:03 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 29.11.2023

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-1 της Μίλαν στην Ιταλία και εξασφάλισε τη θέση της στους «16» του Champions League, την ίδια ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν έσωσε τον βαθμό με πέναλτι σκάνδαλο στις καθυστερήσεις και παραμένει στη δεύτερη θέση.

Η Ντόρτμουντ «πέταγε φωτιές» στο San Siro, επικρατώντας της Μίλαν με 3-1 για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού μόλις στο 6ο λεπτό η Μίλαν κέρδισε πέναλτι, ο Ζιρού το ανέλαβε αλλά ο Κομπέλ είπε «όχι» στον Γάλλο επιθετικό. Ωστόσο τρία λεπτά μετά η γερμανική ομάδα κέρδισε κι αυτή πέναλτι. Αυτή τη φορά όμως ο Ρόις ήταν εύστοχος και η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα. 

Στο 38ο λεπτό η ιταλική ομάδα βρήκε απάντηση. Ο Τσουκουέζε με μια ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε στην απέναντι γωνία του Κομπέλ και έκανε το 1-1. 

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην ομάδα της Βεστφαλίας. Στο 59' ο Γκίτενς με σουτ στην αριστερή γωνία του Μενιάν έκανε το 1-2 και δέκα λεπτά μετά ο Αντεγιέμι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ντόρτμουντ. Κάπως έτσι η γερμανική ομάδα πήρε τη νίκη και προκρίθηκε στους 16» του Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ 

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ένα πέναλτι σκάνδαλο στο 90+7' έσωσε τον βαθμό επί της «μισής» Νιούκαστλ, αφού της έλειπαν έντεκα βασικοί παίκτες, (1-1) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. 

Στο πρώτο μέρος οι «καρακάξες» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος μέσα από ευνοϊκό σημείο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Παρόλα αυτά ο Σουηδός «πήρε το αίμα του πίσω», αφού στο 24ο λεπτό, μετά από σουτ του Αλμιρόν πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για την αγγλική ομάδα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντεμπελέ είχε δύο φάσεις για να μειώσει, αλλά στη μία ο Πόουπ του είπε «όχι» και στην άλλη η μπάλα κόντραρε πάνω σε σώματα. 

Στο δεύτερο μέρος η Παρί ανέβασε ρυθμό, πιέζοντας για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά ούτε ο Μπαρκολά, ούτε ο Χακίμι μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντεμπελέ είχε και τρίτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. 

Έξι λεπτά μετά τη φάση του Ντεμπελέ, η γαλλική ομάδα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Εμπαπέ πήρε τις κόντες, σούταρε έστειλε την μπάλα πάνω στον Πόουπ και στη συνέχεια με νέο σουτ η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά εκτός. Τελικά το γκολ ήρθε στο 90+7' με τον Εμπαπέ να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ