Ανατροπή πρόκρισης για τη Μπαρτσελόνα με μαγικό Κανσέλο

Ανατροπή πρόκρισης για τη Μπαρτσελόνα με μαγικό Κανσέλο

Ιάσονας Τσίλης 23:58 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 29.11.2023

Η Μπαρτσελόνα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με την Πόρτο και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στους «16» του Champions League.

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πόρτο και να επικρατήσει με 2-1, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Η Πόρτο σόκαρε τους Καταλανούς, ανοίγοντας το σκορ στο 30'. Ο Γκαλένο σούταρε λίγο έξω απ' την περιοχή, ο Πένια απέκρουσε και ο Πεπέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-0 των Πορτογάλων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μπαρτσελόνα. Ο Κανσέλο απέφυγε τον Ζοάο Μάριο και εκτέλεσε άψογα με διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, ισοφαρίζοντας για τους «μπλαουγκράνα».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν... φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και είχαν δοκάρι με τον Ζοάο Φέλιξ με το «καλησπέρα». Η πίεση τους απέφερε καρπούς, αφού στο 57' ο Φέλιξ κατάφερε να βρει δίχτυα αυτή τη φορά.

Με τον Κανσέλο να γίνεται από εκτελεστής δημιουργός, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε άψογα από τα όρια της περιοχής για το 2-1.

Η Μπαρτσελόνα κυνήγησε και τρίτο γκολ και έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει, ιδιαίτερα στο 89', όταν ο Κόστα απέκρουσε το εντυπωσιακό ψαλίδι του Ραφίνια. Στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Καταλανοί, οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν και την πρώτη θέση στον όμιλο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ