Το κοινό παρελθόν των Μπαρτσελόνα και Πόρτο, ποιοι τρείς παίκτες συνδέουν τις δύο ομάδες

Το κοινό παρελθόν των Μπαρτσελόνα και Πόρτο, ποιοι τρείς παίκτες συνδέουν τις δύο ομάδες

Sportal newsroom 10:29 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 28.11.2023

Μπαρτσελόνα και Πόρτο διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ και το sportal σας παρουσιάζει τους παίκτες που συνδέουν αυτά τα δύο ιστορικά κλάμπ.

Μπαρτσελόνα και Πόρτο αγωνίζονται σήμερα, Τρίτη 28/11 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, σ' έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση και την μετέπειτα πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των 16 του Champions League. Ωστόσο δεν θα επικεντρωθούμε στα του παιχνιδιού, αλλά στο ποιοί τρεις παίκτες έχουν κοινό παρελθόν και ενώνουν τις δύο ομάδες. Ο λόγος για τους Βίτορ Μπαΐα,  Ντέκο και Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Μπορεί οι Κουαρέσμα και Μπαΐα   να «μην έπιασαν» σαν μεταγραφές στους Μπλαουγκράνα, ωστόσο ο Ντέκο έμεινε για 4 σεζόν στην Μπαρτσελόνα , πραγματοποιώντας γεμάτες χρονιές. 

Βίτορ Μπαΐα

Πάμε να δούμε έναν-έναν τους παίκτες, ξεκινώντας χρονολογικά με αυτόν που έκανε την αρχή, τον τερματοφύλακα Βίτορ Μπαΐα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας εκκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Πόρτο το μακρινό 1983 και μεταπήδησε στην ομάδα ανδρών το 1988,  μένοντας εκεί μέχρι το 1996, μετρώντας 315 εμφανίσεις.

 Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την Πόρτο άλλα και την Εθνική Πορτογαλίας στο Euro 1996 τράβηξαν τα βλέμματα των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι τον αγόρασαν εκείνο το καλοκαίρι. Την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της Καταλανικής ομάδας, εντούτοις τα πρόβληματα του στα γόνατα τη δεύτερη χρονιά τον περιόρισαν σε ρόλο αναπληρωματικού. Υπό αυτές τις συνθήκες ο 29 χρονος πορτιέρο γύρισε πάλι το 1998 στην πατρίδα του για λογαριασμό και πάλι της Πόρτο. Με αυτήν έπαιξε μέχρι το 2007, όταν και κρέμασε τα γάντια του, έχοντας στο βιογραφικό του πάνω από 450 συμμετοχές με τη φανέλα των «δράκων».

Ρικάρντο Κουαρέσμα

Ο επόμενος της λίστας δεν είναι άλλος από τον ζογκλερικό Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος μεταπήδησε από την Σπορτινγκ στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2003. Στην Μπαρτσελόνα έμεινε μόνο μία χρονιά, ξεδίπλωσε το ταλέντο του το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει κι άλλο. Το κοντέρ πριν μεταγραφεί στην Πόρτο έγραψε 28 εμφανίσεις, 1 γκολ και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2004 ο παίκτης με το μαγικό εξωτερικό δεξί σούτ, μεταγράφηκε στην Πόρτο, ως έμψυχο αντάλλαγμα  για τον  Ντέκο, για τον οποίο δαπανήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ.

Στη φυλακή παραμένει ο Ντάνι Άλβες – Κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στη Βραζιλία πριν τη δίκη!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:33 - 27.11.2023

Στη φυλακή παραμένει ο Ντάνι Άλβες – Κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στη Βραζιλία πριν τη δίκη!

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης αρνήθηκε για τρίτη φορά να αφήσει ελεύθερο τον Ντάνι Άλβες πριν από τη δίκη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ντέκο

Ο τελευταίος λοιπόν από την τριανδρία των παικτών, Ντέκο, υπήρξε και ο πιο πετυχημενός, αν αναλογιστούμε τι συνεισέφερε στην Μπαρτσελόνα και στο παιχνίδι αυτής. Ο πολυσύνθετος μέσος από την Πορτογαλία κατέγραψε 161 συμμετοχές με τα μπλαουγκράνα, σκοράροντας 20 τέρματα και μοιράζοντας 45 τελικές πάσες για γκολ. Οι εμφανίσεις μάλιστα του Ντέκο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον από το νησί, αφού ο 31 χρονος άφησε  την Ισπανία για την Αγγλία και συγκεκριμένα την Τσέλσι. Εκεί έμεινε δύο χρονιές από 2008 έως το2010. Ο Ντέκο αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, μιά και στο παλμαρέ του έχει κατακτήσει Πρέμιερ Λιγκ, Λα Λίγκα, Πριμέϊρα Λίγκα και 2 Champions League.