Στη φυλακή παραμένει ο Ντάνι Άλβες – Κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στη Βραζιλία πριν τη δίκη!

Στη φυλακή παραμένει ο Ντάνι Άλβες – Κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στη Βραζιλία πριν τη δίκη!

Κώστας Τσιακλής 16:33 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 27.11.2023

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης αρνήθηκε για τρίτη φορά να αφήσει ελεύθερο τον Ντάνι Άλβες πριν από τη δίκη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Τρίτη προσπάθεια και τρίτη άρνηση. Το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε για άλλη μια φορά το αίτημα του Ντάνι Άλβες για να αφεθεί ελεύθερος κι έτσι παραμένει στη φυλακή μέχρι να διεξαχθεί η δίκη για σεξουαλική επίθεση. Μία δίκη, η οποία πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Σε διάταγμά του, το 21ο τμήμα του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης, όπου θα δικαστεί ο Βραζιλιάνος διεθνής ποδοσφαιριστής, επιμένει ότι «πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για προσωρινή κράτηση». Κάτι που είχε ήδη επικυρωθεί από το 3ο τμήμα του ίδιου βαθμού. Ο κύριος λόγος για την άρνηση της ελευθερίας του Άλβες είναι ο κίνδυνος φυγής στη Βραζιλία που θεωρούν πιθανή οι δικαστές.

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία ζητάει εννέα χρόνια φυλάκισης για τον Άλβες, θεωρώντας τον υπεύθυνο σεξουαλικής επίθεσης σε νεαρή γυναίκα τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου του 2022 στο νυχτερινό κέντρο Sutton στη Βαρκελώνη.

Ο παίκτης έχει δώσει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ για τη δίωξη που του ασκήθηκε και με αυτό το επιχείρημα, ισχυρίστηκε στο αίτημά του για ελευθερία ότι έχει ήδη δώσει το μέγιστο ποσό. με το οποίο θα αποζημιωθεί το θύμα σε περίπτωση καταδίκης. Υποστηρίζει ο Άλβες, παράλληλα, ότι αυτό το ποσό σημαίνει μείωση της ενδεχόμενης ποινής φυλάκισής του.

Οι δικαστές, ωστόσο, προειδοποιούν ότι δεν μπορούν να θεωρήσουν δεδομένη τη μείωση της ποινής. «Έχει διαπιστωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι η πλήρης ικανοποίηση του ποσού που ζητήθηκε δεν συνεπάγεται απαραίτητα ελαφρυντικό», ξεκαθάρισαν οι δικαστές στον Άλβες. Οι δικαστές, σε αντίθεση με ό,τι είπε ο παίκτης, υποστηρίζουν ότι η καταβολή αποζημίωσης για σεξουαλικά εγκλήματα «θα μπορούσε να έχει διαφορετικό εύρος από την αποζημίωση για εγκλήματα ιδιοκτησίας, η οποία δεν μπορεί να διαπιστωθεί πριν από τη δίκη».

Το Δικαστήριο της Βαρκελώνης, παράλληλα, τονίζει ότι ο κίνδυνος φυγής παραμένει, αφού οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει. «Κανένα από τα εναλλακτικά μέτρα, που προτάθηκαν από τιυς δικηγόρους του παίκτη, όπως η παράδοση του διαβατηρίου ή η χρήση βραχιολιού, δεν θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο διαφυγής. Μόνο η προληπτική κράτηση μπορεί να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο», αναφέρεται στην απόφαση.