Η Παρί έσπασε τα δοκάρια, ο Χούμελς την τιμώρησε και η φοβερή Ντόρτμουντ περιμένει αντίπαλο στον τελικό!
i

Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Η Παρί έσπασε τα δοκάρια, ο Χούμελς την τιμώρησε και η φοβερή Ντόρτμουντ περιμένει αντίπαλο στον τελικό!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:52 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:01 - 19.05.2024

Μετά από μία συγκλονιστική «μάχη» στο Παρίσι η κυνική Ντόρτμουντ επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε τέσσερα (!) δοκάρια και πέρασε στον τελικό του Champions League, με συνολικό σκορ 2-0.

Ζει το όνειρο η Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε στον τελικό του Champions League μετά από έντεκα χρόνια! Οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση και χάρη σε γκολ του Χούμελς (50') επικράτησαν με 1-0 της ανώτερης Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ήταν πιο άτυχη από ποτέ, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τέσσερα δοκάρια. Έτσι, οι Γερμανοί πήραν το εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ» και περιμένουν ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν θα συναντήσουν εκεί.

Λίγο η εκρηκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς τους, λίγο το γεγονός ότι γνώριζαν πως λόγω του 1-0 στο πρώτο ματς έψαχναν γκολ ισοφάρισης ουσιαστικά, οι Παριζιάνοι μπήκαν σαν... μανιασμένοι στο παιχνίδι και ασκούσαν ασφυκτική πίεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δυσκολευόντουσαν πολύ να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Όμως μετά το πρώτο 10λεπτο κατάφεραν να... χαλαρώσουν τον φρενήρη ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει η γαλλική ομάδα.

Βέβαια, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη. Από τη μία οι γηπεδούχοι έβρισκαν απέναντι τους μία καλοστημένη άμυνα και από την άλλη οι Βεστφαλοί προσπαθούσαν να χτυπήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις, κάτι το οποίο δεν τους επέτρεπε η Παρί. Μετά από κάποιες... χλιαρές τελικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 31ο λεπτό και ήταν για τους Παριζιάνους. Ο Εμπαπέ κουβάλησε την μπάλα εξαιρετικά, έδωσε στον Ντεμπελέ, αλλά το σουτ του Γάλλου μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Το... highlight του πρώτου μέρους ήταν στο 35' όμως, που χάθηκε από μία τεράστια ευκαιρία για κάθε ομάδα. Αρχικά για την Παρί, με τον Εμπαπέ να μη βρίσκει την μπάλα γεμάτα όπως θα ήθελε και τον Χούμελς να τη σταματάει λίγο πριν περάσει τη γραμμή, ενώ στη συνέχεια ο Αντεγιέμι έφυγε στην κόντρα και με ένα εξαιρετικό σλάλομ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά του είπε όχι με μία εντυπωσιακή επέμβαση ο Ντοναρούμα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε μία απίστευτη ευκαιρία. Μετά από προβολή του Ράμος ο Εμερί έκανε ένα σουτ από πολύ κοντινή απόσταση, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Και όχι μόνο δεν πήραν το προβάδισμα, ενώ έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό. Μόλις δύο λεπτά βρέθηκαν και πίσω στο σκορ, αφού στο 50' οι Βεστφαλοί έκαναν το 0-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπραντ, ο Χούμελς νίκησε στον αέρα τον Μπεράλντο, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από 'κει και έπειτα, το ματς ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους, που δεν σταμάτησαν να χάνουν ευκαιρίες. Η αρχή έγινε στο 60', όταν ο Βιτίνια βρήκε εξαιρετικά τον Ράμος, εκείνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ύστερα από ένα λεπτό έγιναν ακόμα πιο απειλητικοί, με τον Μέντες να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή και το δοκάρι να του λέει όχι.

Η πολιορκία της Παρί Σεν Ζερμέν δεν σταμάτησε ποτέ. Στο 80' έγινε επικίνδυνος ο Εμπαπέ, στο 83' απείλησε ο Μαρκίνιος, ενώ αν τα δύο δοκάρια έμοιαζαν ήδη πολλά για τους Παριζιάνους, ήρθαν άλλα δύο. Στο 86' και στο 88' οι Εμπαπέ και Βιτίνια έπεσαν επίσης θύματα των δοκαριών! Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League με συνολικό σκορ 2-0.