Η Παρί ετοιμάζει μεταγραφικό ντεμαράζ - Τα 5+1 ονόματα και ο Λουίς Ενρίκε

Μάρκο Ασένσιο

i

©Intime

Η Παρί ετοιμάζει μεταγραφικό ντεμαράζ - Τα 5+1 ονόματα και ο Λουίς Ενρίκε

Κώστας Τόπας 14:38 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 04.07.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις αποκτήσεις των Λούκας Ερναντές, Μανουέλ Ουγκάρντε, Λι Κανγκ Ιν, Μίλαν Σκρίνιαρ, Μάρκο Ασένσιο, Σερ Ντουρ και τον Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της.

Οι διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζονται τα επόμενα 24ωρα να επισημοποιήσουν τις έξι μεταγραφές, τις οποίες έχουν εξασφαλίσει εδώ κι αρκετό διάστημα. 

Αρχικά, οι πρωταθλητές Γαλλίας ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου, Λούκας Ερναντές Η μεταγραφή θα κλείσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ στην αρχή έγινε λόγος για 40 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η συμφωνία ήταν περίπλοκη γιατί η Μπάγερν ήθελε περισσότερα χρήματα, αλλά τελικά το «deal» μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε με τα «θέλω» των Παριζιάνων κι έτσι ο Γάλλος αμυντικός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πατρίδα του με τη φανέλα της Παρί.

Η ομάδα των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ προχώρησε και στην απόκτηση των Μανουέλ Ουγκάρτε και Κανγκ-Ιν Λι. Ο πρώην μέσος της Σπόρτινγκ μετακόμισε στην Γαλλία με αρκετά προβλήματα καθώς η Σπόρτινγκ ήθελε να τον δώσει στην Τσέλσι. Ωστόσο οι Λονδρέζοι δεν έδιναν τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι Γάλλοι. Στην συνέχεια η Παρί έκανε την τρίτη μεταγραφική προσθήκη με τον Κανγκ-Ιν Λι και είναι θέμα ωρών για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός μέσος της Μαγιόρκα προέρχεται από μια καλή σεζόν στη La Liga με έξι γκολ και επτά ασίστ, ενώ η μεταγραφή κόστισε 22 εκατομμύρια ευρώ στους Παριζιάνους.

Επόμενη μεταγραφική προσθήκη για τους πρωταθλητές Γαλλίας αναμένεται να είναι ο Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ρεάλ. Ο Ισπανός βρισκόταν στη Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2016, όταν και αποκτήθηκε από την Εσπανιόλ. Πραγματοποίησε συνολικά 285 συμμετοχές, με απολογισμό 61 γκολ και 32 ασίστ. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο σημείωσε 50 συμμετοχές με 12 γκολ και οκτώ ασίστ ενώ πιθανόν να αγωνιστεί και στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής (04/06) απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο που είναι και ο τελευταίος για τη Ρεάλ τη φετινή σεζόν. Πλέον ο Ασένσιο ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς θα ενταχθεί ως ελεύθερος στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Μίλαν Σκρίνιαρ αποχαιρέτησε την Ίντερ προτού ανακοινωθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σλοβάκος αγωνιζόταν στην Ίντερ από το 2017 όπου και αποχώρησε ως ελεύθερος. Μέτρησε συνολικά 246 εμφανίσεις με 11 γκολ και 5 ασίστ και πλέον ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι. Τέλος, στο ρόστερ των Γάλλων αναμένεται να ενταχθεί και ο πανύψηλος (1.90μ) 18χρονος κεντρικός χαφ από την Ιταλία, με ρίζες όμως από τη Σενεγάλη. Ο λόγος για τον Σερ Ντουρ που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αταλάντα για να ενταχθεί από το 2021 σε αυτές της Μπενφίκα, για να αποτελέσει ένα από τα λαμπρά πρότζεκτς που εξελίσσουν συνεχώς οι Λουζιτανοί.

Η Παρί Σεν Ζερμέν για όλες αυτές τις έξι νέες μεταγραφικές προσθήκες χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ, μιας και οι περισσότεροι παίκτες θα ενταχθούν στο ρόστερ των Γάλλων ως ελεύθεροι.

Πέφτουν οι υπογραφές με Λουίς Ενρίκε

Η Παρί αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, όπως και την πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κριστόφ Γκαλτιέ.