Σκάνδαλο στην Παρί: Ερευνάται για φοροδιαφυγή στην μεταγραφή του Νεϊμάρ

Νεϊμάρ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Σκάνδαλο στην Παρί: Ερευνάται για φοροδιαφυγή στην μεταγραφή του Νεϊμάρ

Κώστας Τόπας 11:57 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 04.01.2024

Η γαλλική δικαιοσύνη επισημαίνει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ουγκ Ρενσόν, μπόρεσε να κάνει ελιγμούς ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να αποκτήσει φορολογικά πλεονεκτήματα καταβάλλοντας τη ρήτρα των 222 εκατομμυρίων ευρώ στη Μπαρτσελόνα.

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά μια υποτιθέμενη υπόθεση διαπραγμάτευσης επιρροής, η οποία επηρεάζει έναν πρώην αντιπρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο οποίος μπόρεσε να κάνει ελιγμούς ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να αποκτήσει φορολογικά πλεονεκτήματα για την πληρωμή της ρήτρας των 222 εκατομμυρίων ευρώ στη Μπαρτσελόνα για να υπογράψει τον Νεϊμάρ το 2017.

Σύμφωνα με πολλά Μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές έχουν εκτεταμένες τηλεφωνικές συναλλαγές μεταξύ του πρώην αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Ιγκ Ρενσόν, από το κόμμα του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και ενός ανώτερου μάνατζερ της Παρί, του τότε διευθυντή επικοινωνίας της Ζαν Μαρσιάλ Ριμπές. 

Από αυτές τις συνομιλίες θα μπορούσε να προκύψει ότι ο Ρένσον έκανε ελιγμούς ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει φορολογικά πλεονεκτήματα για την πληρωμή αυτής της μεγαλύτερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σε αντάλλαγμα, ο πρώην αναπληρωτής έλαβε δωρεάν εισιτήρια για το «Παρκ Ντε Πρενς» και άλλα πλεονεκτήματα.

Ο Ρενσόν ανέκρινε αρκετούς υπουργούς και στη συνέχεια ανέφερε στον Ρίμπες με τον οποίο συναντήθηκε πολλές φορές, μερικούς από αυτούς παρουσία του προέδρου της Παρί, Νάσερ Αλ Χελαϊφί.

Ο Νεϊμάρ πέρασε έξι σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου πραγματοποίησε 173 εμφανίσεις, με 118 γκολ και 77 ασίστ. Ο Βραζιλιάνος έφτασε στη γαλλική ομάδα για 222 εκατομμύρια ευρώ, στοιχεία που τον τοποθετούν ως τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Ανάμεσα στα σκαμπανεβάσματα, εκτός από πολλές διαμάχες εντός και εκτός γηπέδου, ο Βραζιλιάνος αστέρας έφυγε από τον σύλλογο στα μέσα του 2023. Πήρε μεταγραφή στην Αλ Χιλάλ, από τη Σαουδική Αραβία, η οποία πλήρωσε 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νεϊμάρ είναι αυτή τη στιγμή τραυματίας και έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει μόνο τον Αύγουστο.