Η Παρί κατέκτησε το Super Cup για δωδέκατη φορά
i

©Photo by Xavier Laine/Getty Images

Η Παρί κατέκτησε το Super Cup για δωδέκατη φορά

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:42 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 03.01.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το Super Cup για δωδέκατη φορά επικρατώντας με 2-0 της Τουλούζ στο «Παρκ ντε Πρενς».

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για δωδέκατη φορά στην ιστορία της το Super Cup, επικρατώντας κόντρα στη Τουλούζ με 2-0 στο «Παρκ ντε Πρενς». 

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 3ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με τον Κανγκ Ιν Λι. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ βρήκε τον 22χρονο Νοτιοκορεάτη και εκείνος με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-0 για τους Παριζιάνους. 

Ωστόσο στο 18ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Γκάμπριελ Σουάζο, μπήκε στη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Γκιγιόμ Ρεστέ. Στο 30ο λεπτό ο Μπράντλει Μπαρκολά με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ρεστέ, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν εκεί για να κρατήσει το 1-0 στο ματς.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 44ο λεπτό πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος άσος με εξαιρετική προσπάθεια, πάτησε περιοχή, και με ένα εκπληκτικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-0 της Παρί

Στην επανάληψη οι Πρωταθλητές Γαλλίας έφτασαν κοντά στο να πετύχουν και τρίτο γκολ. Στο 56ο λεπτό ο Ασράφ Χακίμι εκτέλεσε ένα φάουλ από το όριο της περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόλογες φάσεις και να παραμείνει το 2-0 του πρώτου μέρους για την Παρί Σεν Ζερμέν.  

Οι ενδεκάδες: 

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ (71' Μπεράλντο), Ερναντέζ, Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια, Λι, Ντεμπελέ (69' Ασένσιο), Εμπαπέ, Μπαρκολά (66' Κολό Μουανί) 

Τουλούζ: Ρεστ, Ντιαρά, Μαουισά Ελεμπί (76' Καμάνζι), Νικολάισεν, Σουάσο, Κάσερες, Σπίερινχς, Ντένουμ (66' Μαγκρί), Σιέρο (76' Σισοκό), Χέλαμπερτ (65' Σκίτα), Ντάλινχα