Πάρτι με «επτάρα» της Φέγενορντ, στους «8» Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη

Φέγενορντ - Σαχτάρ

i

Photo by ANP via Getty Images

Πάρτι με «επτάρα» της Φέγενορντ, στους «8» Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 21:51 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Η Φέγενορντ έστησε πάρτι στην Ολλανδία με... καλεσμένη τη Σαχτάρ, την οποία και φιλοδώρησε με επτά γκολ (7-1), εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στους «8» του Europa League. Την πρόκριση πήραν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη.

Διέλυσε με 7-1 τη Σαχτάρ η Φέγενορντ στην Ολλανδία και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Europa League. Το πρώτο ματς στην Ουκρανία είχε λήξει ισόπαλο (1-1).

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς, με τον Χιμένες να ανοίγει το σκορ στο 9', ενώ ο Κοκτσού με δύο γκολ μέσα σε ένα τέταρτο έγραψε το 3-0 στο 38', το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Πανηγυρική πρόκριση για τη Φιορεντίνα και τη Λεχ Πόζναν
CONFERENCE LEAGUE

21:43 - 16.03.2023

Πανηγυρική πρόκριση για τη Φιορεντίνα και τη Λεχ Πόζναν

Η Φιορεντίνα επικράτησε της Σίβασπορ με 4-1 εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου ματς πέρασε στους «8» του Conference League, πρόκριση πήρε και η Λεχ Πόζναν, που κέρδισε 3-0 την Τζουργκάρντεν.

Οι Ολλανδοί δεν έριξαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος παρόλο που είχαν «σφραγίσει» ουσιαστικά την πρόκριση, με τον Ιντρίσι να σκοράρει δις (49', 60') για το 5-0. Στο 64' ο Γιάχανμπαχς έκανε το 6-0, ενώ στο 66' ο Ντιαλό έκανε το 7-0. Ο Κέλσι πέτυχε το γκολ της τιμής στο 87' για το τελικό 7-1.

Η Σεβίλλη μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην Τουρκία από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά προκρίθηκε, καθώς στο πρώτο ματς στην Ισπανία είχε νικήσει με 2-0.

Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλένσια στο 41ο λεπτό, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες, όμως ήταν τρομερά άστοχη και οι παθητικοί Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να φύγουν χαρούμενοι από το «Σουκρού Σαράτσογλου».

Όσον αφορά τα μεγαθήρια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους, ντούμπλαραν τις νίκες τους κόντρα σε Μπέτις (0-1) και Φράιμπουργκ (0-2) και προκρίθηκαν δίχως να ιδρώσουν στην επόμενη φάση.

Στην Ανδαλουσία οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Χοακίν στο 11' και γενικότερα το ματς είχε φοβερό ρυθμό, όμως το γκολ το πέτυχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Ράσφορντ στο 56' και αυτό ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη με 1-0.

Στη Γερμανία ο Βλάχοβιτς άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό, όμως το γκολ του δεν μέτρησε. Ωστόσο, ο Σέρβος επιθετικός πήρε την εκδίκηση του στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, σημειώνοντας το 1-0. Στο 90'+5' ο Κιέζα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.