Πανηγυρική πρόκριση για τη Φιορεντίνα και τη Λεχ Πόζναν

Σίβασπορ - Φιορεντίνα

i

©Photo by Sercan Kucuksahin/Anadolu Agency via Getty Images

Πανηγυρική πρόκριση για τη Φιορεντίνα και τη Λεχ Πόζναν

Δημήτρης Χούπης 21:43 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 17.03.2023

Η Φιορεντίνα επικράτησε της Σίβασπορ με 4-1 εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου ματς πέρασε στους «8» του Conference League, πρόκριση πήρε και η Λεχ Πόζναν, που κέρδισε 3-0 την Τζουργκάρντεν.

Η Φιορεντίνα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και επικράτησε εύκολα της Σίβασπορ εκτός έδρας με 4-1. Έτσι σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου ματς στην Ιταλίας οι «βιόλα» προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League.

Πάρτι με «επτάρα» της Φέγενορντ, στους «8» Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη
EUROPA LEAGUE

21:51 - 16.03.2023

Πάρτι με «επτάρα» της Φέγενορντ, στους «8» Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη

Η Φέγενορντ έστησε πάρτι στην Ολλανδία με... καλεσμένη τη Σαχτάρ, την οποία και φιλοδώρησε με επτά γκολ (7-1), εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στους «8» του Europa League. Την πρόκριση πήραν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σεβίλλη.

Το σκορ για την τουρκική ομάδα το άνοιξε ο Ερντογάν στο 35', αλλά μετά από εννέα λεπτά η Φιορεντίνα ισοφάρισε με τον Καμπράλ

Στο 62ο λεπτό του παιχνιδιού ο Νίκολα Μιλένκοβιτς έκανε το 2-1 και «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα της Φλωρεντίας. Μόνο που δεν σταμάτησε εκεί η Φιορεντίνα. Ο Δημήτρης Γούτας στο 78' με αυτογκόλ έκανε τρία τα τέρμα για την ιταλική ομάδα και 89' ο Γκεστάνο Καστροβίλι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 4-1, σκορ που ήταν και το τελικό.

Το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης το πήρε και η Λεχ Πόζναν. Η πολωνική ομάδα κέρδισε την Τζουργκάρντεν 3-0 εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-0 στον πρώτο αγώνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση. 

Η Λεχ Πόζναν «χτύπησε» τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο με την αρχή να γίνεται στο 77' με τον Φίλιπ Μαρτσίνσκι. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+1 ο Νίκα Κβεκβεσκίρι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα από την Πολωνία και ένα λεπτό μετά ο Σκόρας έκανε το τελικό 0-3.

H Βασιλεία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά από την διαδικασία των πέναλτι, όπου κέρδισε τη  4-1. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 2-2, όπως ακριβώς και ο πρώτος αγώνας.

Η σλοβάκικη ομάδα  έχασε ένα μεγάλο προβάδισμα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά με 2-0. Τα γκολ των Μάλικ Αμπουμπακάρι στο 10' και του Γιουράι Κούτσκα στο 17' έδωσαν γερές βάσεις νίκης και πρόκρισης στη Σλόβαν. Παρόλα αυτά ο Καλαφιόρι στο 53' και ο Αμντούνι στο 90+3' έκαναν το 2-2 και έστειλαν τον αγώνα στην παράταση.